1. HABERLER

  2. BELEDİYE

  3. Başkan Oprukçu’dan 10 Kasım Mesajı
Başkan Oprukçu’dan 10 Kasım Mesajı

Başkan Oprukçu’dan 10 Kasım Mesajı

Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu, 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı

A+A-

Yayınladığı mesajda Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü; inançlarının derinliği, heveslerinin yüksekliği, ufkunun genişliği, Türk milletine duyduğu engin sevgisiyle anlamak gerektiğini ifade ederken 10 Kasım’ın yalnızca bir anma günü değil aynı zamanda Türk Milleti’nin bağımsızlığı, Türk vatanının bölünmez bütünlüğü noktasında askeri, siyasi ve fikri mücadele veren Atatürk’ü anlamak için eşsiz bir fırsat olduğuna dikkat çekti

“MATEMLE DEĞİL, FİKİRLERİNE SADAKATLE…”

Başkan Hüseyin Oprukçu’nun 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü dolayısıyla yayınladığı mesaj şu şekilde:

“57 yıllık kısa ömrüne Türk Milleti’nin bağımsızlığını, ilelebet payidar kalacak Cumhuriyet’i, taviz vermeyen bir inancı sığdıran Atatürk, gelecek bin yıllara aktarılacak milletimizin istikbal ve istiklalinin ta kendisidir. Aziz Atatürk umut olmuş milleti kavramış, ufuk olmuş geleceği kurgulamış, güç olmuş vatanı kurtarmış, ülkü olmuş Cumhuriyeti kurmuştur. Harap olmuş bir ülkeyi, yorgun düşmüş bir milleti yeniden kuvvet haline getirmek onun marifeti, onun muzafferliği ile olmuştur.

Atatürk, bir komutan, fikir, siyaset ve devlet adamı olmanın ötesinde umut olmuş milleti kavramış, ufuk olmuş geleceği kurgulamış, güç olmuş vatanı kurtarmış, ülkü olmuş Cumhuriyeti kurmuştur.

10 Kasım’ı bir matem günü olarak görmek ve anmak yerine aziz Atatürk’ün mücadeleci kişiliğini, milli hasletlerini, manevi yönünü daha iyi tanımak, tanıtmak için eşsiz bir fırsata dönüştürmek gerekmektedir. Zira bizzat demişti ki: “Büyük ölülere matem gerekmez, fikirlerine sadakat gerekir.” Türk Milleti çok şükür bu sadakattedir.

            Bu duygu ve düşüncelerle ülkesi ve milleti için koyduğu hedeflere tavizsiz bir tutumla yürüyen Atatürk’ü vefatının yıl dönümünde saygı ve özlemle anıyorum”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.