1. HABERLER

  2. EREĞLİ

  3. BAŞKAN ÖZGÜVEN DİN GÖREVLİLERİYLE BİR ARAYA GELDİ
BAŞKAN ÖZGÜVEN DİN GÖREVLİLERİYLE BİR ARAYA GELDİ

BAŞKAN ÖZGÜVEN DİN GÖREVLİLERİYLE BİR ARAYA GELDİ

  Ereğli Belediye Başkanı Özkan Özgüven Camiler ve Din Görevlileri Haftası vesilesiyle Belediye’nin düzenlediği programda Ereğli’de hizmet veren, emekli olan din görevlileri ve aileleriyle bir araya geldi.

A+A-

                Ereğli Belediye Başkanı Özkan Özgüven Camiler ve Din Görevlileri Haftası vesilesiyle Belediye’nin düzenlediği programda Ereğli’de hizmet veren, emekli olan din görevlileri ve aileleriyle bir araya geldi.

            Programın açılış konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen İlçe Müftüsü Celal Malkoç: “Her yıl bir tema ile Camiler ve Din Görevlileri haftamızı kutluyoruz. Bu yılın temasını da ‘Camilere adanmış ömürler’ olarak belirledik. Faal olarak çalışan meslektaşlarımızın yanında emekli olan din adamlarımızı da unutmuyoruz. Bugün de burada olmamıza vesile olan ve bu programı tertipleyen Belediye Başkanımıza ve ekibine şahsım, meslektaşlarım adına teşekkür ediyorum” dedi.

din-adamlari-yemek-2.jpg

            Daha sonra kürsüye gelen Belediye Başkanı Özkan Özgüven: “Bu programlar, toplantılar sizlerle buluşmamıza güzel bir vesile oluyor. Dolaysıyla bu günlerin önemi büyüktür. Sizler her zaman toplumun önünde bir yol gösterici olarak önemli bir görevi ifa ediyorsunuz. Son zamanlarda bu haftaların daha aktif kullanılması ve icraatların yapılmasıyla birlikte din görevlilerimizin de önemi bir kez daha artıyor. Din görevlilerimiz mütevazi bir gönül ruhuyla görevlerini yerine getiriyorlar. Din görevlilerimizin ve mahallelerimizdeki camilerimizin daha fazla ön plana çıkmasını istiyoruz. Geçtiğimiz günlerde Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan da bunun altını çizerek ifade etti. Camilerimiz sadece namazların kılındığı yer değil, namaz vakitlerin dışında da camilerimizin bir gül bahçesi misali sevginin, saygının ve muhabbetin yoğun olduğu, güzel fikirlerin ortaya çıktığı mekanlar olmalıdır. Bizler de bu noktada Belediye olarak her türlü desteği vermeye hazırız. Ayrıca Belediye Başkanı olarak şunu gözlemliyor ve sizlerle paylaşmak istiyorum; din adamlarımız gerçekten gayretli bir şekilde geliyorlar, gidiyorlar ve hep bir parçanın çözümü olarak karşımıza çıkıyorlar. Bu çok önemli bir şey sorun varsa, bizlerin üzerine yüklemek yerine çözüm üretme konusunda fikirler beyan ediyorlar. Göreve geldiğimizden bu yana camilerimize ve dini yayma, öğretme noktasında hizmet veren kuran kurslarımıza destek olmaya gayret gösteriyoruz. Her türlü ihtiyaçlarını gidermeye çalışıyoruz.” İfadelerini kullandı.

din-adamlari-yemek-3.jpg

            Özgüven: “İçinde bulunduğumuz dönem itibariyle ülkemiz üzerine içimizdeki hainler hem de dışarıdaki düşmanlar işbirliğiyle oyunlar oynanıyor. Bu oyun 15 Temmuz’da oynandı, bu oyun şuan da döviz üzerinden oynanıyor. Kurtuluş Savaşı’nda, 15 Temmuz’da bunlara cevabı verildi, bugün de bu oyunların cevabı verilecektir. Bizler birlik ve beraberlik içerisinde oldukça bu ülkede ne ezanlar dinecek, ne de bayraklar inecek, buna Allah(cc)’ın izniyle hiçbir Kudret sahip olamayacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle hepinizi saygıyla selamlıyor, Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nı kutluyorum” dedi.

din-adamlari-yemek-4.jpg

            Programın ardından İlçe Müftülüğü tarafından düzenlen Belediye Kültür Merkezi’ndeki konferansa katılan Başkan Özgüven, emekli olan din adamlarına plaket takdiminde bulundu.

din-adamlari-yemek-5.jpg

           

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.