1. HABERLER

  2. EREĞLİ

  3. BAŞKAN ÖZGÜVEN: “MÜBAREK GECELER, BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZİ PEKİŞTİRMENİN VESİLESİDİR”
BAŞKAN ÖZGÜVEN: “MÜBAREK GECELER, BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZİ PEKİŞTİRMENİN VESİLESİDİR”

BAŞKAN ÖZGÜVEN: “MÜBAREK GECELER, BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZİ PEKİŞTİRMENİN VESİLESİDİR”

Her kandilde farklı camilerde ikram gerçekleştiren Ereğli Belediyesi, Berat Kandilinde Ulu Cami’de bu geleneği sürdürdü. Çarşamba akşamı idrak ettiğimiz Berat Kandilinde helva ikramı

A+A-

        Her kandilde farklı camilerde ikram gerçekleştiren Ereğli Belediyesi, Berat Kandilinde Ulu Cami’de bu geleneği sürdürdü. Çarşamba akşamı idrak ettiğimiz Berat Kandilinde helva ikramı Ulu Cami’de gerçekleştirildi. 
Yatsı namazı sonrası Belediye Başkanı Özkan Özgüven vatandaşlara helva ikramında bulundu.

Ramazan ayının müjdecisi olan Berat Kandili’ne erişmenin mutluluğu içerisinde olduklarını belirten Başkan Özgüven: “Böyle gün ve gecelerde manevi duygularımız üst seviyelere ulaşıyor. Kandiller, mutluluğu ve huzuruyla İslam aleminin birlik ve beraberlik içerisinde camilere toplandığı özel günlerdir. Böyle günler insanoğlunun kurtuluşuna nail olacak fırsatlardır. Bu kutsal geceler, dargınlıkları, küskünlükleri, kırgınlıkları unutmak, barışı ve adaleti tesis etmek, dostluk ve kardeşliğimizi pekiştirmek için de önemli bir vesile konumundadır. Şükürler olsun ki Müslüman bir Ülke’de yaşıyoruz ve İslam diniyle şereflendirilmişiz. Yüce Allah böyle günlerde günahlarımızdan arınmayı hepimize nasip eylesin inşallah. Hediyeleşmek ve bir araya gelmek bizim kandillerimizin, bayramlarımızın vazgeçilmezidir. Bu anlamda Ereğli Belediyesi olarak hemşehrilerimize helva ikramında bulunduk. Ayrıca Ereğli Süt Birliği’nin süt, Ereğli Ülkü Ocakları’nın tatlı ikramında bulunduğu gecede bir olmanın resmini çizerek güzel bir kandil gecesi yaşadık. Ben bu duygu ve düşüncelerle Süt Birliği Başkanımız Ercüment Sarıkafa ve Ülkü Ocağı Başkanımız Şevki Çevik’e teşekkür ederek tüm hemşehrilemizin ve İslam aleminin mübarek Berat Kandili’ni kutlarım. Bu özel gecenin Ülkemiz ve milletimiz için hayırlara vesile olmasını yüce Allah’tan niyaz ederim.” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.