1. HABERLER

  2. Başkan Özgüven, Üniversite Öğrencilerine Önerilerde Bulundu

Başkan Özgüven, Üniversite Öğrencilerine Önerilerde Bulundu

Belediye çalışmaları ile ilgili olarak inceleme yaptığı sırada üniversite tercihi yapan bir grup öğrenci ile bir araya gelen Belediye Başkanı Özkan...

A+A-

Belediye çalışmaları ile ilgili olarak inceleme yaptığı sırada üniversite tercihi yapan bir grup öğrenci ile bir araya gelen Belediye Başkanı Özkan Özgüven, öğrencilere önemli önerilerde bulundu. Üniversite tercihinin bir son olmadığını aksine bir başlangıç olduğunu belirten Başkan Özgüven, öğrencilere üniversite tercihi yaparken dikkat etmeleri gereken hususlar hakkında kısa bir bilgilendirme yaptı.

Doğru hazırlanmış bir tercih listesinin en az sınavda alınan puan kadar önemli olduğuna dikkat çeken Başkan Özgüven, tercih yaparken puanların değil başarı sıralamasının esas alınması gerektiğini söyledi. Kendi kızının da onlar gibi bir üniversite adayı olduğunu anımsatan Başkan Özgüven, öğrencilerin kendilerini Hukuk, Tıp, Eczacılık ve Mühendislik gibi şartlandırmaya sokmaması gerektiğini, Raylı Sistemler, Yaşlı Bakım, Zihinsel Engelliler Bakım ve Çalışma Ekonomisi gibi rövanşta olan bölümlerinde üzerinde düşünülmesi gereken bölümler olduğuna dikkat çekti. Tercihler konusunda öğrencilere yardımcı olmak için İstanbul Aydın Üniversitesi ile ortak çalışmalar neticesinde bir Tercih Danışma Merkezi açtıklarını belirten Özgüven, öğrencilerin tercihleri noktasında buradan da faydalanabileceğinikaydetti.

Üniversite adayları ile fotoğraf çektirerek anı ölümsüzleştiren Özgüven, kırık nedeni ile kolu alçıda olan bir öğrencinin de alçısına imza atarak gazetecilerin renkli kareler yakalamasını sağladı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.