1. HABERLER

  2. Başkan Özgüven;Belediye şirketlerine aktarılan paralar nerede!

Başkan Özgüven;Belediye şirketlerine aktarılan paralar nerede!

Ereğli Belediye Meclisi “Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilen 2013 mali yılı kesin hesabının görüşülmesi için aylık olağan toplantısını Belediye...

A+A-

Ereğli Belediye Meclisi “Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilen 2013 mali yılı kesin hesabının görüşülmesi için aylık olağan toplantısını Belediye Başkanı Özkan Özgüven başkanlığında bugün gerçekleştirdi.Belediye Başkanı Özkan Özgüvenin alış konuşmasının ardından madde madde okunan 2013 mali yılı kesin hesabı meclis üyelerinin oylamasına sunuldu ve oy birliği ile kabul edildi.

Toplantı sonrası  meclis üyelerine Belediye’ye ait “Bolkar” adlı şirketin durumu hakkında bilgi veren Başkan Özgüven; Bolkar adı altında Anonim Şirket statüsünde ve %98 Ereğli Belediyesine %2’lik hissesi ise 0,5 oranında 4 farklı şahsa ait bir şirket olduğunu ve bu şirkete bir önceki Belediye döneminde bütçeden 476 bin tl para aktarıldığını, daha sonra bu şirketin Meriç ve Erbey isimli ikinci ve üçüncü şirketler ile ortaklık tesis edildiğini belirtti.

Özgüven %98’lik hisse ile oluşturulan bu şirketin iki farklı şirket dahil olmak üzere birine %20 diğerine ise %40 oranında hissedar olduğunu şu anda gelinen noktada ise belediyenin 476 Bin tl si bahse konu bu şirketlere aktarılmasına rağmen ortada hiçbir faaliyetin olmaması düşündürücüdür dedi.

Diğer yandan Belediye’ye ait olan Yöresel Ürünler Satış Merkezi, Tuğla Fabrikası, Atatürk Kültür Parkında bulunan yüzme havuzu, büfe ve gölet bu şirketler tarafından işletmeye verilmiş. Ancak ortada ne bir gelir var, nede bunlarla ilgili bir giriş söz konusu. İşin acı tarafı ise Belediye’ye ait Bolkar şirketi üzerinde %98 oranında söz sahibi iken, şu anda 0,5 oranında hisseye sahip olan başka ortakların, Belediyemize “ya ver ya da çık” diyebilecek konuma gelmesi ne mantık ne hukuk nede ahlaki ve etik değerler içerisinde değerlendiremiyorum. Bu durum Ereğli Belediyesi için son derece acı bir durumdur. Ancak şunu da özellikle belirtmek isterim ki biz belediye olarak böyle bir konuda kimseye pabuç bırakmayız dedi

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.