1. HABERLER

  2. Belediye Kandil Simidi Dağıttı, Onları Unutmadı

Belediye Kandil Simidi Dağıttı, Onları Unutmadı

Ereği belediyesi eski bir gelenek olan ve kandil gecelerinde halka dağıtılan kandil simidi geleneğini sürdürüyor.Miraç kandili nedeni ile Ereğli belediyesi...

A+A-

Ereği belediyesi eski bir gelenek olan ve kandil gecelerinde halka dağıtılan kandil simidi geleneğini sürdürüyor.

Miraç kandili nedeni ile Ereğli belediyesi  bir çok yerde ve camilerde vatandaşa kandil simidi dağıttı Belediye başkan yardımcısı Adem Erdal ve beraberindekiler  Vasfiye Ergin Huzur evinde kalan yaşlıları, devlet hastanesinde kalan vatandaşları ve çocuk esirgeme yurdunu ziyaret ederek buradakilerin hem kandillerini kutladı hem de kandil simidi dağıttı.

Belediye Başkan Yardımcısı Adem Erdal yaptığı açıklamada; mübarek üç ayların içerisinde olunduğunu hatırlatarak üç ayların içerisinde bulunan böyle mukaddes gecelerde elbette bol bol dua ve ibadetler edeceğiz ancak bir yandan da sadece bizlere özgü olan ve yüz yıllardır süren geleneklerimizde unutmamamız gerek o açıda Ereğli belediyesi olarak bu gibi konular üzerinde hassasiyetle durulacağını belirtti.

Yatsı namazı sonrası da merkez kuran kursu ve camilerde dağıtılan kandil simitleri ile vatandaşın taktirini kazanan Ereğli belediyesi yaklaşık 6000 kutu kandil simidi dağıttı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.