1. HABERLER

  2. Belediye’den Kırtasiye Yardımı

Belediye’den Kırtasiye Yardımı

Ereğli Belediyesi tarafından İlçe genelinde bulunan bütün ilköğretim okullarında eğitim ve öğretim gören ihtiyaç sahibi 1500 öğrenciye kırtasiye...

A+A-

Ereğli Belediyesi tarafından İlçe genelinde bulunan bütün ilköğretim okullarında eğitim ve öğretim gören ihtiyaç sahibi 1500 öğrenciye kırtasiye yardımı yapıldı.İhtiyaç sahibi öğrencilere yapılan kırtasiye yardımı Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu’nun 5 yıldır sürdürdüğü önemli sosyal hizmetlerinden biri olduğu da bilinmektedir.

Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu, yapılan çalışmalarla Ereğli’de yaşayanların yaşam kalitesi ve refah düzeylerini yükseltmek adına var güçleriyle mücadele etmek olduğunu söyledi.

Başkan Oprukçu, kalkınmanın temelinin eğitim ve kültür olduğunu ifade ederek, “Bilgiye ulaşmanın yolu da eğitimden geçiyor. Bunun yanı sıra çocuklarımıza iyi bir gelecek hazırlarken, onlara sahip çıkmayı ihmal etmemeliyiz. Topluma faydalı bireyler olması noktasında herkesin elinden gelenin fazlasını yapması gerekiyor” diye konuştu.

Eğitime destek amacıyla her yıl gerçekleştirdikleri yardımlar kapsamında bu yıl da Ereğli’deki bütün ilköğretim okullarından toplam 1500 öğrenciye kırtasiye yardımı yaptıklarını vurgulayan Başkan Oprukçu, eğitime desteklerinin artarak devam edeceğini kaydetti.

Eğitim alanında yapılması gerekenlerin eyleme dökülmesi gerektiğini ifade eden Başkan Oprukçu, “Göç alan bir bölge olan Ereğli’de ekonomik sıkıntılar nedeniyle okuyamayanlara destek olunması gerekiyor. Her yıl dar gelirli ailelerin çocuklarına kırtasiye ve okul gereçleri desteğinde bulunuyoruz. Ayrıca geçen yıl çocuklarımızın okuma alışkanlıklarını geliştirme adına hikaye ve roman türü kitapların tüm öğrencilere ulaşmasını sağladık. Biz göreve geldiğimizden beri eğitim alanındaki başarıyı özendirmek ve çocuklarımızı ödüllendirmek adına başarılı takdir alan öğrencilerimizi yaz tatiline gönderiyoruz. Her yıl takdir alan öğrenci sayısındaki artış, bizim eğitime sağladığımız desteğinde bir anlamda göstergesi” dedi.

Başkan Hüseyin Oprukçu, çocukların mutlaka iyi yetiştirilmesi gerektiğinin altını çizerek, “Bu bahçeyi genişletmemiz gerekiyor. Geleceğimizin güvencesi olan çocuklarımız 15-20 yıl sonra bizim bulunduğumuz makamlarda olacaklar. Onları iyi yetiştiremezsek vebal altında kalırız” şeklinde konuştu.

Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu’nun talimatı doğrultusunda okullardan istenen ve okul yönetimi tarafından belirlenen ihtiyaç sahibi öğrenci listesine göre ilçe merkezinde bulunan İlköğretim Okullarında öğrenim gören 1500 öğrenciye kırtasiye yardımları okul yöneticilerine ve öğrencilere teslim edilerek dağıtımı yapıldı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.