1. HABERLER

  2. BEYAZ AY BÖLGE TOPLANTISI EREĞLİ DE YAPILDI

BEYAZ AY BÖLGE TOPLANTISI EREĞLİ DE YAPILDI

Türkiye Beyazay Derneği İçAnadolu ve Akdeniz Bölgeleri Şube Başkanları toplantısı Ereğli Şubesi ev sahipliğinde Ereğli ‘de gerçekleştirildi.Toplantı...

A+A-

Türkiye Beyazay Derneği İçAnadolu ve Akdeniz Bölgeleri Şube Başkanları toplantısı Ereğli Şubesi ev sahipliğinde Ereğli ‘de gerçekleştirildi.

Toplantı çalışmaları Türkiye Beyazay Derneği Genel Başkanı Lokman AYVA başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıya genel başkan yardımcısı Ayhan KARCI ile İçanadolu ve Akdeniz Bölgesi şube başkanları katıldı.

Toplantı katılımcıları Ereğli Down Cafe’de kahvaltı yaptı ve incelemelerde bulundu.

Mirel otelde gerçekleştirilen toplantı açılışında Beyazay Konya Ereğli Şube Başkanı Vefa DEMİRKIRAN katılımcıları hoşgeldiniz konuşması ile selamladı. Belediye Başkan Yardımcısı Zuhal SAVAŞ, İlçe Milli Eğitim Müdürü Rahim ÇİMEN, İŞ-KUR Şube Müdürü Sait EKER engellilere ilişkin yapılan çalışmalarla ilgili bilgi verdi.

Şubeler yaptığı çalışmalarla ilgili bilgi verdi. Yapılacak ortak çalışmalar üzerinde duruldu. Yakın zamanda başlayacak Birlikte Daha Aktif projesi kapsamında engelli engelsiz bireyleri ortak yaşama kültürünü artırmayı da hedeflediği spor çalışmaları üzerinde duruldu.

Türkiye Beyazay Derneğinin ana çalışma alanı EĞİTİM’dir. Engellilerin eğitimi, engelli yakınlarının eğitimi, engelliye hizmet verenlerin eğitimi, toplumun eğitimi gibi eğitimle ilgili tüm alanlar Türkiye Beyazay Derneğinin vizyonu içinde yer almaktadır.

Misyonumuz; engellilerin eğitim, sosyal, kültürel, ekonomik, hukuki, mesleki vb. hak ve menfaatlerini koruyup geliştirmek ve istihdamı, sosyal hayata uyumu, insan hak ve özgürlüklerinden gerçek anlamda faydalanabilmelerini sağlamak; engellilere yönelik ayrımın kalkması ve hayatlarında girişken, üretken, verimli, başarılı bireyler olmaları için çalışmalar yapmak; engelliliğe yol açan nedenleri ve sonuçlarını ortadan kaldırmak için her türlü çalışma yapmak ve sosyal dayanışmayı sağlamak; engelliler ve toplum arasında karşılıklı sevgi ve saygıyı yerleştirmek; ruhsal ve bedensel olarak sağlıklı bireyler yetiştirilmesine katkıda bulunmak ve rehabilitasyonlarını sağlamaktır.

Türkiye Beyazay Derneği; görme, işitme ve konuşma, bedensel, zihinsel ve kronik hastalıklarından dolayı engelli olan tüm engelli kitlesini hedef almaktadır. Bunun dışında, engellilerin yakınları, ilgili kurumlar ve toplumun geneli, bilinçlendirme ve bilgilendirme çalışmaları açısından geniş bir hedef kitleyi oluşturmaktadır.

Türkiye Beyazay Derneğinin hizmet alanları başlıca 5 ana başlıkta toplanabilir.

1. Eğitim çalışmaları

2. Bilgilendirme ve bilinçlendirme çalışmaları

3. Farkındalık oluşturma çalışmaları

4. Destek hizmetleri

5. Uluslararası çalışmalar

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.