1. HABERLER

  2. EREĞLİ

  3. BEYAZ KİRAZ KAPLUMBAĞALARA YEM OLDU
BEYAZ KİRAZ KAPLUMBAĞALARA YEM OLDU

BEYAZ KİRAZ KAPLUMBAĞALARA YEM OLDU

Para Etmeyen Beyaz Kirazı Kaplumbağalara yem olarak döktüler!Ereğli’de Beyaz kirazın para etmemesi nedeniyle, giderlerin oldukça yüksek olması karşısında çaresiz kalan üretici, yetiştirdiği kirazı kaplumbağalara yem olarak döküldü.

A+A-

Beyaz kirazın bahtı kara üreticisi dalından topladığı kirazları İlçe ’de bir parkta doğal ortamda ki kaplumbağalara yem olarak verdi. Para etmeyen beyaz kirazı, bu sıcaklarda hiç olmazsa kaplumbağalar aç kalmasın onların hayır duasını alalım diyerek kaplumbağalara yem olarak döktüler.

Beyaz kirazı ne emeklerle yetiştiren üretici kimi işçi parasını karşılayamayacağı gerekçesiyle toplatamayınca dalında bırakırken, kimi ise kiraz ağaçlarını sökme yoluna başvurdu,  kimi üreticide hayvanlara yem olarak verdi. Gerçekten vahim bir durum, Beyaz kirazın başkenti Ereğli’de parkta ki kaplumbağalara yem olan verilen, beyaz kirazın kaderi maalesef yine değişmedi. Biliriz ki vatandaşlarımız parklarda güvercinlere yem atarak güvercinleri besler ve onlara aç kalmasın diye destek verir. Bildiğimiz o görüntülerin bir benzeri bu sefer Ereğli’de kaplumbağaların yaşadığı parkta yaşandı, beyaz kiraz kaplumbağalara yem olarak döküldü. Beyaz kirazın başkenti Ereğli’de ilk kez bu kareler ekibimiz tarafından görüntülendi.

Yetkililer ise bu duruma nedense hiç çözüm arama çabasında bulunmazken beyaz kiraz üreticisi tükendi. Maliyetini karşılamayan beyaz kiraz fiyatları, tüccarın vurdumduymaz bencil davranışları karşısında çiftçinin elinde kaldı. Hiç bu kadar kötü bir sezon yaşamayan, Üretici kan ağlıyor.  Borç batağında ki beyaz kiraz üreticisi zor günler geçiriyor.

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum