1. HABERLER

  2. EREĞLİ

  3. BEYAZ SERÇE EREĞLİ'DE FOTOĞRAFLANDI
BEYAZ SERÇE EREĞLİ'DE FOTOĞRAFLANDI

BEYAZ SERÇE EREĞLİ'DE FOTOĞRAFLANDI

Doğada çok ender görülen ve kısmi albino olarak adlandırılan Beyaz Serçe, Fotoğraf Sanatçısı Mustafa Şahbaz tarafından Ereğli'de görüntülendi.

A+A-

Çektiği doğa fotoğraflarıyla tanınan Avukat Mustafa Şahbaz çiftleşme dönemindeki sığırcıkları ve Akgöl'de üreyen flamingoları fotoğraflamak için geldiği Ereğli'de daha önce varlığından haberdar olmadığı Beyaz Serçe'yi görünce zor da olsa fotoğraflamayı başardığını söyledi.  Şahbaz, fotoğrafladığı kuşu daha sonra araştırdığında doğada çok ender görülen Beyaz Serçe olduğunu öğrenince duyduğu heyecanının katlandığını ifade etti. Şahbaz fotoğrafın hikayesini şöyle anlattı:

"Çiftleşme döneminde rengarenk olan sığırcıkları fotoğraflamak amacıyla bayram tatilinde Ereğli'ye geldim. Akgöl'de bir süre flamingoları ve diğer türleri fotoğrafladıktan sonra bir ağaçta dişi bir serçeyle cilveleşen beyaz kuşu gördüm. Daha önce hiç görmediğim bu kuşu zor da olsa fotoğraflamayı başardım. Daha sonra serçeye benzettiğim ama ilk defa gördüğüm kuş hakkında bilgi edinmek için bir araştırma yaptım. Sonuçta fotoğrafladığım kuşun doğada çok ender görülen ve kısmi albino olarak da adlandırılan Beyaz Serçe olduğunu öğrendim. Bu nadir kuşu gördüğüm ve fotoğrafladığım için çok şanslı olduğumu düşünüyorum. Heyecanım bir kat daha arttı. Doğa fotoğrafçılığı ve özellikle kuş gözlemciliği böyle güzel sürprizlere ve heyecanlara açık bir uğraş."

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.