1. HABERLER

  2. Bilim Merkezi Bilim Dünyasını Heyecanlandırıyor

Bilim Merkezi Bilim Dünyasını Heyecanlandırıyor

             Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ile birlikte Türkiye’nin TÜBİTAK...

A+A-
             Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ile birlikte Türkiye’nin TÜBİTAK destekli ilk Bilim Merkezi’nde incelemelerde bulunan TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Yücel Altunbaşak, Konya Bilim Merkezi’nin muhteşem olduğunu söyledi. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Türkiye’nin uluslararası standartta ilk Bilim Merkezi’ni Konya’ya kazandırmaktan mutluluk duyduklarını ifade etti.

Türkiye Bilimsel Araştırmalar ve Teknoloji Kurumu (TÜBİTAK) Başkanı Prof. Dr. Yücel Altunbaşak, Konya Büyükşehir Belediyesi’nin TÜBİTAK desteğiyle yaptığı Türkiye’nin ilk Bilim Merkezi’nde incelemelerde bulundu.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ve Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tahir Yüksek ile birlikte Bilim Merkezi’ndeki planetaryum, gözlem kulesi, sergi alanları ve çevre düzenleme çalışmaları hakkında bilgi alan TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Yücel Altunbaşak, daha sonra TÜBİTAK tarafından hazırlanan “Dünyamız” temalı deney düzeneklerini inceledi.

Bilim merkezlerinin Türkiye’deki bilimsel kültürün gelişmesi ve gençlerin bilim heyecanını yaşamaları açısından büyük önem taşıdığını TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Yücel Altunbaşak, Türkiye’nin TÜBİTAK destekli ilk Bilim Merkezi olan Konya Bilim Merkezi’nin gerçekten muhteşem olduğunu vurguladı. Altunbaşak, “Türkiye’de ilk bilim merkezi adını almaya layık bir bina. İçerisi de aynı şekilde donatılarak ülkemizin hizmetine sunulacaktır. Yakın zamanda bu heyecanı hep birlikte yaşayacağız” dedi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek de, Bilim Merkezi’nin inşaat aşamasından itibaren ülke çapında büyük ilgi gördüğünü belirterek, Türkiye’nin uluslararası standartta ilk Bilim Merkezi’ni Konya’ya kazandırmaktan mutluluk duyduklarını dile getirdi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.