1. HABERLER

  2. EREĞLİ

  3. Bir Dokun Bin Ah İşit
Bir Dokun Bin Ah İşit

Bir Dokun Bin Ah İşit

Ereğli’ye bağlı Yeniköy Mahallesi sakinleri, bir türlü çözülemeyen su sorunlarını, kanalizasyon sorunlarını ve sahipsizliklerini CHP’ye anlattılar.

A+A-

YENİKÖY HALKI ŞİKAYETÇİ

Ereğli’ye bağlı Yeniköy Mahallesi sakinleri, bir türlü çözülemeyen su sorunlarını, kanalizasyon sorunlarını ve sahipsizliklerini CHP’ye anlattılar.

CHP Ereğli İlçe Başkanı Veysel Gönülal ve yönetimi, beraberinde belediye meclis üyeleri ile birlikte gerçekleştirdiği mahalle ziyaretlerini Yeniköy ile sürdürdü. Yeniköy halkı ile sohbet eden ve sıkıntılarını dinleyen CHP yönetimi, sorunların takipçisi olacaklarının sözünü verdi.

Yeniköy halkının sıraladığı sorunları tek tek not alan ve sorunlar çözülünceye kadar takip edeceklerini söyleyen Gönülal, “seçimden seçime oy istemeye gelen değil, halkın sorunlarına da ortak olan bir anlayış ile sizleri ziyaret ediyoruz” dedi.

bir-dokun-bin-ah-isit.jpg

-Yeniköy Halkı: “Bize Kimse Sahip Çıkmadı”-

Yeniköy’ün en büyük sorununun kapalı havza olması nedeni ile azalan ve mahalle halkınca içme suyu olarak kullanılan yeraltı suyunun, bölgede kurulan bahçelerde sulama suyu olarak kullanılması olduğunu belirten mahalle sakinleri, içme sularının sulama suyu olarak kullanılmasını istemediklerini söylediler. Sorunun çözümü ile ilgili olarak ne Konya’dan ne Ereğli’den muhatap bulamadıklarını da ifade eden mahalle sakinleri, “Hakkımızı aramak için ve sesimizi duyurabilmek için bir araya geldiğimizde de ne Ereğli’den ne Konya’dan hiçbir siyasiyi yanımızda göremedik. Konya’dan çevik kuvvet getirildi, köylü coplarla dövüldü. Birçok köylümüz gözaltına alındı. Bunu yaparken de köylüleri, jandarmayı yaralamakla suçladılar. Ve Konya’nın 15 tane milletvekilinden hiçbirini yanımızda göremezken, Şanlıurfa milletvekilleri bize sahip çıktı” dediler.

bir-dokun-bin-ah-isit-001.jpg

Su sorunları ile ilgili olarak yaşanan sıkıntılarda ve olaylarda, AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez’in sessiz kalmasına da sitem eden Yeniköylüler, “Burası kapalı havza olduğu için yeraltı su seviyesi düşüyor. Ve bu yüzden Yeniköy halkına sulama kuyusu ruhsatı verilmiyor. Ama dışarıdan gelen yabancılara sulama ruhsatları hemen veriliyor. Bizim oy verdiğimiz, bizim seçtiğimiz milletvekili bizim hakkımızı savunmak yerine dışarıdan gelip bizi ezmeye çalışanların hakkını savunuyor” dediler.

bir-dokun-bin-ah-isit-002.jpg

-“Kapalı Sulama Sistemine Dahil Edilmek İstiyoruz”

Yeniköy olarak barajdan gelen sulama imkanından faydalanamadıklarını da ifade eden Yeniköy halkı, kapalı sulama sistemine geçilince bizim de sulama kapsamına alınacağımızı söylemişlerdi. Ama, kapalı sulama sistemi sınırları, Yeniköy Mahallesi sınırlarında kesildi. Biz yine faydalanamıyoruz. Yeniköy halkı olarak, kapalı sulama sisteminden faydalanmak istiyoruz” dediler.

-“Kanalizasyon ve Yol Sorunlarımız Var”-

Yeniköy mahallesinin iç sokaklarının çamur deryası haline geldiğinden şikayetçi olan mahalle halkı, “Yanıbaşımızda Niğde’ye bağlı Badak Köyü’ne kanalizasyon geleli 8 yıl oldu. Ancak bizim buraya gelmedi. Hepimizin evinin arkasında metrelerce yükseklikte çukurlar kazılı. Çocuklarımız için endişeleniyoruz. Daha geçtiğimiz aylarda bir çocuğumuz bu çukurlara düşerek hayatını kaybetti” dediler.

bir-dokun-bin-ah-isit-003.jpg

-“Ana Geçim Kaynaklarımızda Sıkıntılar Yaşıyoruz”-

Mahalle halkı olarak ana geçim kaynaklarının tarım ve hayvancılık olduğunu söyleyen Yeniköylüler, hükümetin tarım politikalarının da kendilerini zora soktuğunu ifade ettiler. “Halkın sorunları ile ülke idarecilerinin sorunları aynı değil” diyen Yeniköylüler, “2018’in buzağı desteklemeleri henüz ödenmedi. Mazot fiyatları aldı başını gidiyor. Hükümet, çiftçinin mazot fiyatlarının bir kısmını devletin karşılayacağı sözünü vermişti, sözünü yerine getirmedi. Maliyeti ucuz diye dışarıdan ürün ithal ediyorlar, ama bizim maliyet girdilerimizi azaltarak kendi üretimimizi yapmamızı sağlamıyorlar” dediler.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.