1. HABERLER

  2. BİRCAN'IN “3 Aralık Dünya Engelliler Günü Açıklaması

BİRCAN'IN “3 Aralık Dünya Engelliler Günü Açıklaması

İlçe Sağlık Müdürlüğü hekimlerinden Ahmet BİRCAN, “3 Aralık Dünya Engelliler Günü” sebebiyle yapmış olduğu açıklamada;Günümüzde, Türkiye...

A+A-

İlçe Sağlık Müdürlüğü hekimlerinden Ahmet BİRCAN, “3 Aralık Dünya Engelliler Günü” sebebiyle yapmış olduğu açıklamada;

Günümüzde, Türkiye genelinde 8.5 milyon kişinin engelli olduğunu, bu engellilik nedenlerinin ; doğuştan ve genetik bozukluklar, annenin fetüsü etkileyebilecek sağlık sorunlarının olması, doğum sırasında ortaya çıkabilecek sorunlar veya engel durumunun sonradan geçirilen hastalıklara-kazalara da bağlı olabileceğini söylemiştir. Fiziksel engel denildiğinde; Kişinin doğumdan itibaren taşıdığı hastalık veya sonradan kaza gibi olaylarda ortaya çıkan fonksiyon kaybı anlaşılmalıdır. Zihinsel engelde ; kişinin beyin fonksiyonlarında görülen bozukluklara bağlı olarak gelişen, duymama, görmeme, algılayamama durumudur.

Bu sorunları yaşayan insanlarımızın, sağlık, eğitim, istihdam, sosyal güvenlik , toplumsal hayata katılma gibi temel konularda eşit fırsatlar yaratılması gerektiğini, bu nedenle herkesin bu konuda duyarlı olmasını ve üzerine düşen görevleri yapması gerektiğini söylemiştir.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.