1. HABERLER

  2. Bitki Koruma Ürünleri Uygulama Belgesi 2.Eğitimi Düzenlendi

Bitki Koruma Ürünleri Uygulama Belgesi 2.Eğitimi Düzenlendi

Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü tarafından tarımsal ilaçlama yapan kişilere yönelik "Bitki Koruma Ürünleri Uygulama Belgesi" eğitimi...

A+A-

Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü tarafından tarımsal ilaçlama yapan kişilere yönelik "Bitki Koruma Ürünleri Uygulama Belgesi" eğitimi 2.kez düzenlendi. Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü Ziraat Mühendisleri Mustafa AKAR ve Fatih YILDIRIM tarafından verilen eğitime daha önceki eğitime katılamayan çiftçiler katıldı.

Eğitimde, 03.12.2014 tarih ve 29194 sayılı resmi gazetede yayınlanan 02 Şubat 2015 tarihinde yürürlüğe giren Bitki Koruma Ürünlerinin Önerilmesi, Uygulanması ve Kayıt İşlemleri Hakkında Yönetmelik ile ilgili bilgilendirme yapıldı.

Düzenlenen eğitiminde konuşan Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Orhan SOYLU “Bitkisel üretim yapan ve bitkisel üretimde pestisit kullanan kişiler Bitki Koruma Ürünü Uygulama Belgesi almak için İlçe Müdürlüğümüzce yeniden düzenlenecek bitki koruma ürünü uygulama eğitimine katılmak durumundadır. Talep durumuna göre bu eğitimlerin artabilir. Yapılan eğitim sonunda eğitime katılan çiftçilerimize “Bitki Koruma Ürünleri Uygulama Eğitimi Yeterlilik Belgesi” düzenlenip verilecektir.” dedi

Orhan SOYLU, Yönetmelik gereği yetki belgesi alan üreticilerin sadece kendi tarla, bağ bahçesinde uygulama yapabileceklerini ve yapılan ilaç uygulamalarının İlçe Müdürlüğünden temin edebilecekleri Üretici Kayıt Defterleri ile kaydını tutmak zorunda olduklarını belirtti. SOYLU, özellikle pazara çıkarılacak ürünlerin ve ihracatı yapılan ürünlerin kaydının tutulmasının zorunlu olduğunun altını çizdi.

İlçe Müdürü Orhan SOYLU ayrıca “Bu yönetmelikle, bitki ve bitkisel ürünlerde zararlı organizmalarla mücadelede kullanılan bitki koruma ürünlerinin bilinçsiz bir şekilde kullanılmasını önlemek; insan, bitki ve çevre, sağlığını korumak, bitkisel ürünlerde kalıntı problemini ve tavsiye dışı ilaç kullanımını engellenmek ve bitki koruma ürünü uygulamalarının belgeli kişilerce yapılması hedeflenmektedir.” Diyerek ilaçlama yapacak ve henüz bu eğitime katılmayan üreticileri bir sonraki düzenlenecek eğitimlere katılmaya davet etti.

Eğitimde Zirai mücadele yöntemleri, ilaçların çevreye insan ve hayvan sağlığına etkileri, BKÜ kullanırken dikkat edilecek hususlar, Zehirlenme ve ilkyardım tedbirleri, Zirai Mücadele aletleri ve kalibrasyon konularında bilgilendirme yapıldı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.