1. HABERLER

  2. BİTKİ KORUMA ÜRÜNLERİ UYGULAMA BELGESİ EĞİTİMİ DÜZENLENDİ

BİTKİ KORUMA ÜRÜNLERİ UYGULAMA BELGESİ EĞİTİMİ DÜZENLENDİ

Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü tarafından bitkisel üretim yapan kişilere Bitki Koruma Ürünlerinin Önerilmesi, Uygulanması ve Kayıt İşlemleri...

A+A-

Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü tarafından bitkisel üretim yapan kişilere Bitki Koruma Ürünlerinin Önerilmesi, Uygulanması ve Kayıt İşlemleri Hakkında Yönetmelik kapsamındabir eğitim toplantısı düzenlendi. İlçe Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya yaklaşık 30 üretici katılırken, katılımcılara İlçe Müdürlüğü Ziraat Mühendisleri Mustafa AKAR ve Fatih YILDIRIM tarafından Yönetmelik hakkında bilgiler verildi.

Düzenlenen toplantıda konuyla ilgili bir konuşma yapan Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Orhan SOYLU tüketicilerin daha sağlıklı ve güvenilir gıda temini noktasında ilaçlamanın kontrol ve denetimine büyük önem verdiklerini belirtirken,“Bu Yönetmeliğin amacı; bitki ve bitkisel ürünlere arız olan zararlı organizmaların teşhisini, kullanılacak bitki koruma ürünlerinin önerilmesini, bitkisel üretim yeri ve depolarda zirai mücadele teknik talimatları ve teknik tavsiyeler doğrultusunda uygulanması, yapılan uygulamaların kayıt altına alınarak bitki ve bitkisel ürünlerde gıda güvenilirliği açısından izlenebilirliğin sağlanmasıdır.”dedi.

Orhan SOYLU, bu yönetmelik kapsamında bitkisel üretim alanları ve depolarda uygulanan bitki koruma ürünlerinin reçetesinin düzenlenmesinin, reçeteyi yazacak kişiler ile zirai mücadele amaçlı uygulayacak kişilerin yetkilendirilmesinin ve bu kişilerin sorumluluklarının belirlendiğini ifade ederek, bu şekilde yapılan uygulamaların kayıtlarının tutulması sağlanacağını belirtti. İlçe Müdürü Orhan SOYLU ayrıca bitki koruma ürünlerini uygulayanların nelere dikkat etmesi gerektiğini, reçetesiz ilaçlamanın yapılmaması gerektiğini üreticilerimize anlatarak daha sağlıklı ve güvenilir gıdalar tüketilmesinin sağlanmasını amaçladıklarını sözlerine ekledi.

İlçe Müdürlüğü Ziraat Mühendisleri Mustafa AKAR ve Fatih YILDIRIM eğitim çalışmasına katılan üreticilere Yönetmeliğin Uygulama esaslarını anlatarak, yönetmeliğe uygun olarak hareket etmeyen gerek üreticiler, gerek bayiler ve gerekse de Ziraat mühendislerinin idari para cezası ile cezalandırılacağını belirttiler. Daha sonra toplantıya katılanlara Bitki koruma Ürünleri Uygulama Yetki Belgesi verileceği ifade edildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.