1. HABERLER

  2. HALKAPINAR

  3. Bozkurtoğlu’nun 3 Aralık Dünya Engelliler Günü mesajı
Bozkurtoğlu’nun 3 Aralık Dünya Engelliler Günü mesajı

Bozkurtoğlu’nun 3 Aralık Dünya Engelliler Günü mesajı

Halkapınar Kaymakamı Yunus Emre Bozkurtoğlu, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü  nedeniyle yayımladığı mesajında şu ifadelere yer verdi.

A+A-

''1992 yılında Birleşmiş Milletler ’in aldığı bir kararla, 3 Aralık günü “Uluslararası Engelliler Günü” olarak ilan etmiştir.

 Bu önemli gün, engelli olmanın hiçbir zaman umutlu, sevinçli, üretken ve verimli kişiler olarak yaşamak için engel teşkil etmediğini herkese bir kez daha gösterecek ve empati kurarak engelli kardeşlerimizin günlük hayatta karşılaştıkları sorunlarına çözüm arayışı içinde olmamızı hatırlatacaktır. 

 Onların hayatlarını kolaylaştırmak; geleceğe umutla bakan, sosyalleşen, üreten mutlu bireyler olarak yaşamalarını sağlamak için Sağlık Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, STK’lar ve belediyeler çeşitli çalışmalar yürütmektedir, birçok proje hazırlamaktadır. Ancak kamu kurumlarının ve sivil toplum kuruluşlarının çalışmaları yanında toplumun da bir bütün olarak konuya göstereceği hassasiyet çok önemlidir. Engelli vatandaşların hiçbir zorluğun esiri olmaması, bir kenarda beklememeleri ve mücadelelerine devam etmeleri, hepimizin gayretiyle mümkündür.

 Engelli vatandaşlarımız, önlerindeki engeller kaldırıldıkça, kendilerine inanılıp fırsat verildikçe azimle, sabırla ve inançla çalışarak spordan sanata, edebiyattan iş hayatına kadar yaşamın tüm alanlarında büyük başarılara imza atarak toplumun ayrılmaz ve güçlü bir parçası olduklarını kanıtlamaktadır.

Ereğli Engelsiz Yarınlar Derneği üyesi bir çok engelli vatandaşımızın başarılarıları, bizleri gururlandıran başarılara imza atanlardan sadece bir kaç tanesidir.  

3 Aralık Dünya Engelliler Günü vesilesiyle engelli bireylerimize ve ailelerine sağlık, mutluluk ve başarılar diler; selam ve sevgilerimi sunarım.''

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.