1. HABERLER

  2. HALKAPINAR

  3. Bu yanlışa kim dur diyecek?
Bu yanlışa kim dur diyecek?

Bu yanlışa kim dur diyecek?

İVRİZ’E GİDEN PİKNİKÇİLERE PAZAR SÜRPRİZİ

A+A-

Eşsiz doğa güzelliğiyle bilinen İvriz’de, fındıklık piknik alanına takılan ücret tabelasıyla karşılaşan piknikçiler Pazar sürpriziyle karşılaşırken büyük şok yaşıyor.

Konya’nın Halkapınar İlçesi İvriz Mahallesinde bulunan, Doğa harikası İvriz’e başta İlçemiz Ereğli’den olmak üzere bölge halkı ve yine yurdun dört bir yanından komşu şehirlerden gelen vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gören İvriz Piknik Alanları’na takılan tabelayla alınan bu yanlış karar ile ücretli olması ziyaretçilerin büyük tepkisini çekiyor. Bu pandemi döneminde yasaklardan dolayı bunalan ve evlerinde sıkılan insanların, Mesire alanlarına Piknik yapmak için giden vatandaşlar alınan yanlış karar dolayısıyla takılan bu ücret tabelasını karşılarında görünce ne yapacağını şaşırdı.

Piknik alanlarındaki bu yanlışlara ne zaman dur denecek?

Yaz ayının gelmesiyle şehrin yoğun trafiği, kirli çevresi ve gürültülü ortamında yaşamaktan yorulan, yeşil ve mavinin iç içe kenetlendiği yerlerde dinlenmek isteyen vatandaşların tek eğlencesi pikniklerdi. Bizler de aldığımız bir duyum üzerine bölgeye giderek bu durumu yerinde görmek istedik, keşke asılsız ve yalan bir ihbar olsaydı diye düşündük. Gördük ki gerçekten o piknik alanına bir tabela takılmış o alanda artık ücretle piknik yapılacağını bunun bir bedeli olacağını gösteren tabelaydı.

Bu talihsiz ve yanlış kararı alan ilgililerin, bizce büyük bir yanlış yapmış olduğunu, çünkü vatandaşlardan bizlerin haber merkezine gelen yoğun tepki ihbarları bunu göstermektedir.

Bizlerde diyoruz ki doğanın nimetlerinden şahıslar değil toplumu oluşturan vatandaşlar halk yararlansın ve fazlasıyla nasibini alsın diyor ve alınan yanlış karardan bir an önce dönülmesi istiyoruz.  Çünkü piknik yerlerinden bu tür yanlışlıklarla kazanç sağlanması ve sağlanan bu kazancın da, bölge turizmine katkı sunmaması yerine zarar vereceği aşikârdır.

Alınan bu yanlış kararla, Bölgeye gelen yerli ve yabancı vatandaşların bu doğal güzelliklerden yaralanmasına engel olma gibi bir düşünceyi dayatmaya kimsenin hakkı yoktur. Bu karar ile İvriz piknik alanı paralı olmuş diye insanlar gelmeyecektir. Oda o bölgede ki dar gelirli yoksul insanlara ve sezonu bekleyen işletmelerin ekonomisine zarar verecektir. Bir kişiyi memnun etme yerine çok kişi bu uygulamadan zarar görmek zorunda kalacaktır.

İvriz piknik alanında ki fındıklığa takılan o tabela orasını işletmeye tutan vatandaşa da kar getirmez çünkü yıllardır ücretsiz bir yer olan sahaya insanlar ücret vermek istemeyecektir. Buralar halkın yaşam alanlarıdır buradan kar gözetilemez bu düşünce kime ya da kimlere ait ise derhal vazgeçmelidir.

İvriz’e girişte geçtiğimiz yıllarda araçlardan girerken bir ücret zaten alınmaktaydı, bu ikinci anlamsız uygulama neyin nesidir anlamak oldukça güç olsa gerek diyoruz.

Bu piknik alanının mülkiyeti İvriz muhtarlığına mı, Halkapınar Belediyesine mi, hazineyi mi, yoksa özel bir şahsa mı aittir. Vatandaşın özel mülkiyetiyse yapacak bir şey yok o zaman diyoruz. Değil ise derhal İvriz halkını ekonomik anlamda etkileyecek olan yanlıştan vazgeçilmelidir.

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum