1. HABERLER

  2. BÜYÜKKARCI TRÜF MANTARI ‘’SİYAH ELMAS’A TALİBİZ DEDİ

BÜYÜKKARCI TRÜF MANTARI ‘’SİYAH ELMAS’A TALİBİZ DEDİ

Ayrancı’nın Başarılı Belediye Başkanı Yüksel Büyükkarcı, trüf mantarını yetiştirmeye talip olduklarını ve Ayrancı’nın ise Anadolu’nun pilot...

A+A-

Ayrancı’nın Başarılı Belediye Başkanı Yüksel Büyükkarcı, trüf mantarını yetiştirmeye talip olduklarını ve Ayrancı’nın ise Anadolu’nun pilot bölgesi olması gerektiğini savundu.

Dünya’da “siyah elmas” olarak bilinen, 6 milyar dolarlık ticaret hacmi bulunan ve kilosu 100 ile 3 bin Euro arasında değişen trüf mantarı yetiştiriciliğine Karaman’dan talip çıktı. Ayrancı Belediye Başkanı Yüksel Büyükkarcı, iklim olarak Ayrancı’nun trüf mantarına çok uygun olduğunu ilk tespitlerinde ortaya çıktığını belirterek:”Bilindiği gibi domalan mantarı Türkiye’de en fazla olarak Ayrancı’da yetişiyor dedi. Domalan mantarı ile trüf mantarı ayrı özellikler taşısada, benzerlikleri eşleşiyor ve buda demek oluyor ki, trüf mantarı yetiştiriciliğinde Ayrancı bölgemiz bu iş için biçilmiş kaftandır.Bu konuda ciddi araştırmalara hemen başlayacağız ve Orman Bakanlığımızın teşvik ile kurmayı planladığı trüf mantarı ormanlarının Ayrancı’ya kurulmasını talep edeceğiz.”

 

Bilindigi gibi Denizli’de Türkiye’nin ilk trüf mantarı ormanının yetiştirildiği Cankurtaran bölgesinde Avrupa’dan ve ABD’den gelen mantar uzmanları inceleme gerçekleştirdi. Trüf mantarı yurt dışında 300 Euro ile 3 bin 500 Euro’dan işlem görüyor dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.