1. HABERLER

  2. Büyükşehir Belediyesi Kariyer Merkezi Birinci Yılında

Büyükşehir Belediyesi Kariyer Merkezi Birinci Yılında

             Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından bir yıl önce hizmete sunulan ve özel sektörde...

A+A-
             Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından bir yıl önce hizmete sunulan ve özel sektörde iş arayanlarla işverenler arasında köprü vazifesi gören Kariyer Merkezi istihdama katkı sağlıyor.
29.01.2014 11:37

Konya Büyükşehir Belediyesi Kariyer Merkezi, Konya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü işbirliğinde özel sektörde iş arayanlarla işverenler arasında köprü vazifesi görüyor.

Şu anda kayıtları devam etmekte olan ve son 10 yılda 170 bin kişinin yararlandığı Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (KOMEK) insanları meslek sahibi yaparken aynı zamanda Kariyer Merkezi ile özellikle sanayide de mesleğe göre istihdama katkı sağlanıyor.

Kariyer Merkezi’ne iş aramak için başvuranların vasıfları kayıt altına alınarak iş arayanların aradıkları özelliklerle karşılaştırılıp vatandaşların yönlendirildiği Kariyer Merkezi, istihdam konusuna önemli katkıda bulunuyor. Başvuranlar cinsiyetlerine, öğrenim durumlarına, engel durumlarına, vasıflarına, sahip oldukları sertifikalara, ehliyet bilgilerine, iş deneyimlerine ve işverenin aradığı özelliklere göre kaydedilip uygun iş kollarına yönlendirildi.

YÜZDE 55 HİZMET SEKTÖRÜNDE İSTİHDAM EDİLDİ

Kariyer Merkezi’ne iş için başvuranların yüzde 55’inin hizmet sektöründe, yüzde 45’inin sanayide cnc torna operatörü, gaz altı kaynakçısı, beko-loder operatörü, iş makineleri operatörü, dökümcü olarak istihdamı sağlandı.

Lise mezunları ön muhasebe, sekreter, kurye, güvenlik görevlisi, pazarlamacı, satış temsilcisi gibi mesleklerde istihdam edilirken üniversite mezunlarının muhasebe, büro çalışanı, halkla ilişkiler elemanı, mağaza müdürü, satış temsilcisi olarak istihdamına katkı sağlandı.

İSTİHDAM PROTOKOLLERİ

Kariyer Merkezi, aynı zamanda Konya Büyükşehir Belediyesi ile Türkiye Beyazay Derneği arasında imzalanan protokol ile engelli istihdamına katkı sağlarken; İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Konya Perakendeciler Derneği arasında imzalanan protokol gereği, eğitimleri devam eden ve sertifika almaya hak kazanacak 250 kişi sektörde istihdam edilecek.

İŞ İLANLARI DİVANHANE’DE

Büyükşehir Belediyesi internet sitesinde bulunan Divanhane’den de Konya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü işbirliğinde açık iş ilanlarına ulaşılabiliyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.