1. HABERLER

  2. BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN HER ZAMAN YANINDAYIZ

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN HER ZAMAN YANINDAYIZ

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’i ziyaret eden Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’in...

A+A-

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’i ziyaret eden Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’in 10 yıllık tecrübesiyle halkın üzerinde bıraktığı etki sayesinde seçimden büyük başarıyla çıktığını hatırlattı. Yeni yasa ile Konya Büyükşehir Belediyesi’nin hizmet alanının da genişlediğine dikkat çekerek, milletvekilleriyle birlikte Konya’ya her türlü desteği vermeye devam edeceklerini söyledi.

Bazı temaslarda bulunmak üzere Konya’ya gelen Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, 30 Mart seçimlerinden sonra Konya Büyükşehir Belediyesi’ne ilk ziyaretini yaptı.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, bugüne kadar yapılan yatırımlarda, seçim öncesi çalışmalarında ve 31 ilçede düzenlenen mitinglerde destek olan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’na bütün belediye başkanları adına teşekkür ederek, desteğin bundan sonra da devam edeceğine emin olduklarını söyledi.

Konya’nın yeni dönemde de model şehir olacağını vurgulayan Başkan Akyürek, “206 belediyeden 32 belediyeye intikal ettik. Bir bütün olarak gelişimin ve topyekün kalkınmanın sağlanması konusunda canla başla çalışmaya başladık. Cumartesi günü Başbakanımızın katılımlarıyla Bilim Merkezi ile birlikte şehrimizde 42 toplu açılış yapılmış olacak. Daha 17 Aralık’ta 100’e yakın eserin açılışını yapan bir şehir olarak hemen seçimden sonra 42 açılışla yeniden hizmetle halkımızın karşısında olacağız. Yeni belediyecilik döneminde de bugüne kadar olduğu gibi her zaman sizlerden büyük destek göreceğimize inanıyorum” diye konuştu.

KONYA’YA HER ZAMAN DESTEĞİZ

Konya’nın seçimlerde en yüksek oy alan illerin başında geldiğine değinen Dışişleri Bakanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, “Başkanımız, 10 yıllık tecrübesiyle halkımızın üzerinde bıraktığı etki sayesinde seçimden büyük başarıyla çıkmıştır” dedi.

Konuşmasında Büyükşehir Belediyesi’nin Yeni Büyükşehir Yasası ile artık sadece merkeze değil, 31 ilçeye hizmet edeceğini dile getiren Bakan Davutoğlu, şöyle devam etti: “Türkiye’de hiçbir büyükşehir Konya kadar geniş bir alana hitap etmiyor. 60 ülkeden daha büyük bir coğrafyadan bahsediyoruz. Dolayısıyla Büyükşehir Belediye Başkanımızın daha önce dirayetle, basiretle yürüttüğü Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini bu sefer aynı zamanda geniş alana yayılmış bir vilayet ölçeğinde yürütme sorumluluğu var. İlçe belediye başkanlarımızın Büyükşehir Belediye Başkanımız’la uyumlu çalışmaları büyük önem taşıyor. Bu yeni düzenlemenin başarısının en geniş laboratuvarı olması bakımından da Konya’da başarı kazanılması özel bir öneme haiz. Büyükşehir Belediye Başkanımızı tebrik ediyoruz. Konya’nın bir büyük şansı, Şeb-i Arus gününü bereket günü deyip, her sene burada açılışlar yapıyoruz. Bundan sonra artık her bir ilçemizdeki açılışta da her bir ilçemizdeki hizmette de Büyükşehir Belediye Başkanımız’ın özel imzası olacak. Oradan elde edeceği teveccüh ve tabi ecir olacak. Tebrik ediyoruz, başarılar diliyoruz. Allah utandırmasın diyoruz ve bütün bu hizmetlerde her zaman Büyükşehir Belediye Başkanı’nın yanında olacağımızı ifade ediyoruz. Ankara’dan Milletvekillerimizle birlikte Konya’ya her türlü desteği vereceğiz.”

Ziyaretin sonunda Başkan Akyürek Bakan Davutoğlu’na bir tablo ile Kutlu Doğum Haftası nedeniyle Hadis-i Şeriflerin yer aldığı kartlardan hediye etti. Hadis kartlarından bir tanesini çeken Bakan Davutoğlu, çektiği “Kul iyice düşünüp taşınmadan bir söz söyleyiverir de bu yüzden cehennemin doğu ile batı arasından daha uzak bir yerine düşüverir” hadisine “Yani dolayısıyla düşünüp taşınmadan hiçbir söz söylememek lazım” yorumunu yaptı.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.