1. HABERLER

  2. Büyükşehir’den 10 Yılda 13 Milyon 90 Bin Fidan

Büyükşehir’den 10 Yılda 13 Milyon 90 Bin Fidan

             Konya Büyükşehir Belediyesi 2013 yılında 2 milyon fidanı toprakla buluştururken son...

A+A-
             Konya Büyükşehir Belediyesi 2013 yılında 2 milyon fidanı toprakla buluştururken son 10 yılda 13 milyon 90 bin fidan dikerek şehrin yeşil dokusuna katkı yaptı.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya’nın Türkiye’nin en yeşil şehir merkezlerinden birine sahip olduğunu belirterek, Yeşil İçinde Konya hedefine adım adım ulaşmakta olduklarını söyledi.

Son yıllarda yapılan çalışmalarla Konya’da 2003 yılında 12 metrekare olan kişi başına düşen yeşil alan miktarını 48 metrekareye yükselttiklerini kaydeden Başkan Akyürek, şehir merkezinde 100 bin metrekareden büyük çok sayıda park yaptıklarını ve ağaçlandırma çalışmalarını her yıl artırarak sürdürdüklerini ifade etti.

Başta Konya’nın en büyük parkı olan Karaaslan Hadimi Parkı olmak üzere Birlik Parkı, Ladikli Ahmet Hüdai Parkı, Japon Parkı, Saraybosna Parkı, Kent Ormanı gibi onlarca park ve mesire alanı yaptıklarını hatırlatan Başkan Akyürek, Ankara ve İstanbul Yolu üzerinde 5 büyük parkın yapımının devam ettiğini, Evliya Çelebi Parkı ve Necmettin Erbakan Parkı’nın tamamlanmak üzere olduğunu dile getirdi.

2013 yılında 2 milyon fidanın toprakla buluşturulduğunu vurgulayan Başkan Akyürek, 10 yılda 13 milyon 90 bin fidan diktiklerini, böylece Konya merkezde yaşayan 1 milyon 185 bin kişi adına en az 11 fidan dikmiş olduklarını dile getirdi.

Konya’nın her yıl artan yeşil dokusu, şehir genelinde her mevsim açan rengarenk çiçekleriyle örnek bir şehir olduğunu vurgulayan Başkan Akyürek, mevcut yeşil dokuyu korumak ve geliştirmek için gereken çalışmaları sürdürdüklerini de sözlerine ekledi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.