1. HABERLER

  2. Çalışan Gazetecilerin Gününü Kutluyorum

Çalışan Gazetecilerin Gününü Kutluyorum

Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlayan bir mesaj yayımladı.Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu,...

A+A-

Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlayan bir mesaj yayımladı.

Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu, 1961 yılında çıkartılan yasa ile kendilerine tanının hakların önüne geçmek isteyen patronlarına inat çalışan gazetecilerin kazanılmış hakları korumak amacıyla birleşerek 10 Ocak günü bir gazete çıkarması ile başlayan mücadelelerinin daha sonra Basın Bayramı olarak 1971 yılına kadar kutlandığını söyledi.

1971 yılındaki 12 Mart müdahalesinden sonra gazetecilerin hak ve özgürlüklerin kısıtlanması üzerine 10 Ocak tarihin bayram yerine gün olarak anılmaya başlandığını ifade eden Başkan Oprukçu, Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle yayımladığı mesajına ise şöyle devam etti;

“Böylesine önemli bir mesleğin geçmişte dergi çıkarma mutluluğunu yaşayarak az da olsa havasını soluma fırsatı bulduğum gazetecilik konusunda çalışan tüm değerli arkadaşlarımın gününü kutluyorum. Ülkemizdeki her alanda gösterilen sıkıntı ve kısıtlamaların gölgesinde, ülkemizdeki demokratikleşme sürecine önemli bir işlerlik kazandırma gayreti gösteren gazetecilerimizin zor şartlar altında görev yaptıklarının bilinci içerisindeyiz.

Yaşadığı kentlerin sorunlarını kamuoyuna aktaran, etkin çözüm önerileriyle toplum mekanizmasının daha sağlıklı bir şekilde çalışmasına yardımcı olan gazetecilerimizin, yorum ve görüşlerinin de, biz idareciler olarak çalışmalarımızda önemli faydalar sağladığını gözlemliyorum. Bizim çalışmalarımızı halkımıza duyurma ve bilgilendirme noktasında da katkılarını esirgemeyen arkadaşlarımıza teşekkür ediyor ve 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününüzü kutluyorum”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.