1. HABERLER

  2. Çanakkale Ruhu Ereğli’ye Yansıdı

Çanakkale Ruhu Ereğli’ye Yansıdı

Ereğli Belediyesi tarafından sunulan kültür hizmetlerinden biri daha gerçekleşti. Gezici Çanakkale Müzesi Belediye Kültür Merkezinde açıldı.Ereğli...

A+A-

Ereğli Belediyesi tarafından sunulan kültür hizmetlerinden biri daha gerçekleşti. Gezici Çanakkale Müzesi Belediye Kültür Merkezinde açıldı.

Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu özellikle tarihi geçmişin çok  iyi öğrenilmesi adına göreve geldiği günden beri belirli zamanlarda üniversite  öğrencileri,muhtarlar,gaziler olmak üzere bir çok vatandaşın Çanakkale’yi gidip ,görmeleri ve eşsiz zaferin nasıl kazanıldığının çok iyi anlaşılması bakımından Çanakkale gezileri düzenleyerek Çanakkale şehitliğinin görülmesine Ereğli Belediyesi olarak olanak sağladığı bilinmektedir.Çanakkale ruhunu yansıtan 4 Bin parçanın bulunduğu gezici  müze Ereğli’de Belediyenin kültür hizmeti olarak 2.kez açılmaktadır.Tarihi geçmişi  iyi öğrenmeleri ve 1915 Çanakkale ruhunu anlayabilmeleri bakımından özellikle yetişen yeni neslin yani öğrenciler olmak üzere bütün Ereğli halkının ziyaretine açılan müze gün içinde 09.00-19-00 saatleri arasında ziyaretlere açık olacağı bildirildi.Çanakkale’ye gidemeyenler için bir fırsat olarak görülen müzenin kültür merkezindeki açılış törenine  Ereğli Garnizon Komutanı Ülke Garip,Jandarma Komutanı Uğur Efe,Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu,Emniyet Müdürü Yücel Kaya,Müftü Yusuf Eseroğlu,Milli Eğitim Müdürü Rasim Çimen,Belediye Başkan Yardımcıları,Sivil Toplum Kuruluş Temsilcileri,Gaziler,Şehit Aileleri,ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Çanakkale Müzesinin açılış töreninde konuşan Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu ;”Çanakkale hepimizin yürek sızısı.Çanakkale tarihin dönüm noktası.Tarihin Türk’e doğru döndüğü bir yer.Acılarla yazılmış bir destanın Ereğli’mizde özellikle gençlerimize takdim etme şerefini yaşıyoruz” dedi. çanakkale ruhu ereğliye yansıdı4Mehmet Akif Ersoy’un “ Kim bu cennet vatan uğruna olmaz ki feda? Şüheda fışkıracak toprağı sıksan Şüheda ! Canı cananı ,bütün varımı alsında Hüda . Etmesin beni tek vatanımdan dünyada cüda “  İstiklal Marşının mısraları ile konuşmasına devam eden Başkan Oprukçu şöyle devam etti ;” Ereğli’miz için,Türk Milleti için ,Hz. Peygamberin ümmeti için hayırlı olmasını diliyorum.çanakkale ruhu ereğliye yansıdıÇanakkale ruhunu ve şuurunu muhafaza ettiğimiz sürece de Anadolu’da Türk varlığının izinin silinmesi mümkün değil.Bizi bugün Çanakkale ruhu ayakta tutuyor. Çanakkale Savaşının ,Kurtuluş Savaşımızın kahramanları başta büyük Önder Atatürk olmak üzere bütün şehitlerimizi,gazilerimizi ve kahramanlarımızı rahmetle,minnetle,şükranla anıyorum.Milli Eğitim Müdürümüz de bu müzeyi bütün okullarımızın görmesine vesile olacaktır” dedi ve Oprukçu , Çanakkale Müzesini ziyaret edecek olan öğrencilerimize de ulaşım noktasında Belediye olarak yardımcı olunacağını sözlerine ekledi. Ereğli Müftüsü Yusuf Eseroğlu’nun gazilerimiz ve tüm şehitlerimiz anısına okuduğu dualar eşliğinde Çanakkale Müzesinin açılışı kesilen kurdela ile gerçekleşti.

Müzeyi ziyaret eden vatandaşlar ve öğrenciler Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu’ya teşekkür ederek “ Çanakkale’ye gidebilme imkanımız yok ama Belediye Başkanımız Oprukçu,Çanakkale Müzesini ayağımıza kadar getirdi.Bizlere sunulan bu kültür hizmetinden dolayı Belediyeye ,Belediye Başkanımıza ve emeği geçenlere teşekkür ederiz “ şeklinde görüşlerini dile getirerek,büyük bir heyecan ve duygu yüklü bir atmosferde müzeyi ilgiyle ve merakla gezdiler.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.