1. HABERLER

  2. EREĞLİ

  3. Çelik: Sosyal Medya hesabından böyle seslendi
Çelik: Sosyal Medya hesabından böyle seslendi

Çelik: Sosyal Medya hesabından böyle seslendi

Konya Ereğli Ziraat Odası Başkanı Abdullah Çelik, artan yem fiyatları ile ilgili kendi sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

A+A-

Başkan Abdullah Çelik açıklamasında şu ifadelere yer verdi. Değerli abilerim, büyüklerim biliyorum sizlerde üzülüyorsunuzdur bu yem zamlarına, Zamlara dur demenin zamanı gelmedi mi? üreticinin çığlığını duymuyor musunuz?.. Emin olun biz üreticiler canımız yanmasa bu kadar feryat etmeyiz. Yeme haftada bir zam geliyor, bakın bu işe bir çare bulunmaz acil süt fiyatları ayarlanmazsa çaremiz kalmadı sütü bırakacağız.

Et dersen ona keza bu şartlarda yapacak babayiğit varsa buyursun bu fiyatlara dayansın, Üretici haklı yaklaşık bir yıl oldu zam yok hani gıda önemliydi. olmazsa olmazımızdı, Allah'a şükür biz hiç görmedik. Ne zaman bizimde yüzümüz gülecek yapmayın böyle biz bu işi bırakırsak emin olun çok daha fazla ithalat yaparsınız.

O zaman hep birlikte elin angudunu yeriz, burada bütün büyüklerime sesleniyorum bizi sanayiciye, dolara, euroya mahkum etmeyin, biz hakkımız olanı istiyoruz. Bedavaya yakın süt almakla bu işler olmaz tavsiye niteliğindeki kararı kanun hükmünde kararname gibi sanayici kullanıyor, yemciye de yapında bir görelim, marketçiye de yapında bir görelim, biz yemi kaç aylık alıyoruz bilgisi olan var mı?.. Eminim her ineği olan süt sağan bir işletme altı ay sağmadığı sütün parasını yemciye borçlu, isterseniz araştırmasını yapsınlar, burada bütün üreticilerimize, Allah'ım sabır versin sözün bittiği yerdeyiz. Zaten bu saatten sonra bizi üç bin lirada kurtarmaz maliyet üç bin liranın üzerine çıkar.

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.