1. HABERLER

  2. EREĞLİ

  3. CHP heyeti, Ereğli’de kuraklık konusunda çiftçi ve çiftçi temsilcilerini dinledi
CHP heyeti, Ereğli’de kuraklık konusunda çiftçi ve çiftçi temsilcilerini dinledi

CHP heyeti, Ereğli’de kuraklık konusunda çiftçi ve çiftçi temsilcilerini dinledi

Konya’nın Ereğli İlçesine gelen CHP tarım komisyonu heyeti, Ereğli, Karapınar, Karaman ve Konya İlleri ile Cihanbeyli ve Kulu ilçelerinde, çiftçi ve çiftçi temsilcilerini ziyaret etti.

A+A-

Ereğli’ye gelen, Cumhuriyet Halk Partisi Tarım Komisyonu heyetinden, Konya Milletvekili Abdüllatif Şener, Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel, Adana Milletvekili Ayhan Barut, Karaman Milletvekili İsmail Atakan Ünver, Karaman il Başkanı Mustafa Cem Kağnıcı ve Ereğli ilçe Başkanı Veysel Gönülal’dan oluşan heyet, Ereğli’de Ziraat Odası Başkanı Abdullah Çelik’i ziyaret etti.

CHP TARIM KOMİSYONU HEYETİ KURAKLIĞIN ETKİLERİNİ ARAŞTIRIYOR

CHP heyeti Konya ovasında ve Ereğli İlçesinde yaşanan kuraklık ve kuraklığın neden olduğu tarım arazilerinde görülen zararları hakkında, Ereğli Ziraat Odası Başkanı Abdullah Çelikten bilgi aldı. CHP Tarım komisyonu Ereğli’de çiftçinin içerisinde bulunduğu sorunlar hakkında görüş alış verişinde bulunan heyet, Ereğli ilçesinde Ziraat Odası Başkanı Abdullah Çelik ile görüştüler.

Ereğli’nin tarımsal üretim noktasında çok önemli bir potansiyeli olduğunu söyleyen, Ereğli Ziraat Odası Başkanı Abdullah Çelik, Bu potansiyeli en iyi şekilde değerlendirmek için su sıkıntısının giderilmesi gerekiyor. İvriz Baraj suyundan beslenen Ereğli ovasında yaklaşık 40 bin hektarlık alan sulandığını söyledi. Ereğli için var olan suyun durumu şimdilik yeterli görünse de yaşanan kuraklık bu yıl olduğu gibi gelecek dönemlerde yeterli olmayacağını ifade etti. Çelik, Mevcut çalışmaları devam eden kapalı sulama sisteminin bir an önce tamamlanması bilinçli su kullanımını ön plana çekecektir dedi.

Çelik, kuraklığın her geçen gün hissedilmesinde iklim değişikliğinin çok büyük bir etken olduğunu söylediği konuşmasında, bu değişikliklere karşı gerekli önlemlerin vakit geçirilmeden alınması gerektiğini kaydetti.

Oda Başkanı Çelik’ten Ereğli tarımı hakkında bilgi alan CHP tarım komisyonu heyetinde bulunan Milletvekilleri, çiftçinin ürünlerin para etmemesi, tohum, ilaç, mazot, işçilik girdileri gibi ağır yüklerin altında ezilmesinin yanı sıra çiftçiye son darbeyi ise kuraklığın vurduğunu kaydettiler.

Türkiye’nin su potansiyeli ve bu potansiyeli en verimli şekilde kullanmak adına projeler geliştirilmesi gerektiğini belirten tarım komisyonu milletvekilleri, Ereğli’nin tarımsal sulama da geleceği olarak görülen kapalı sulama sistemi projesinin bir an önce tamamlanması gerektiğini belirttiler.

 

ef750c89-2df5-46e0-be7f-8ae9c40b1e7c-001.jpg8661554d-a511-4db1-84c8-254ef75ad4a3-001.jpg0-035.jpg1-365.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.