1. HABERLER

  2. EREĞLİ

  3. CHP heyetinin esnafı dinledi
CHP heyetinin esnafı dinledi

CHP heyetinin esnafı dinledi

Veysel Gönülal : Esnaflar BAĞ-KUR ve STOPAJ Muafiyeti istiyor.

A+A-

PANDEMİ SÜRECİNİN MAĞDUR ETTİĞİ ESNAFLAR, VERGİ GİDERLERİNDE GEÇİCİ MUAFİYET İSTİYOR

Cumhuriyet Halk Partisi Ereğli İlçe Teşkilatı, esnaf gezilerini sürdürüyor. Esnafların sorunlarını dinleyen ve taleplerini, beklentilerini dile getiren CHP Ereğli İlçe Bakanı Veysel Gönülal ve parti yönetimi, belediye meclis üyeleri ile birlikte esnaf gezilerini sürdürdü.

Esnaf ziyaretleri kapsamında Ereğli Otogarını ve çarşı esnafını ziyaret eden CHP Ereğli İlçe Başkanı Veysel Gönülal ve parti yönetimi, esnafların hükümetten beklentilerini dinlediler.

-“Pandemiden Etkilenen Esnaflar BAĞ-KUR Muafiyeti istiyor”-

Esnafları ziyaret eden ve esnafların hem pandemi sürecinde hem de ekonomik kriz sürecinde yaşadıkları sorunları dinleyen CHP Ereğli İlçe Teşkilatı, esnafların hükümetten BAĞ-KUR, stopaj gibi vergilerde bir süreliğine muafiyet beklediklerini ifade etti.

CHP Ereğli İlçe Başkanı Gönülal, esnaflarla yaptıkları görüşmelerle ilgili olarak yaptığı değerlendirmede, esnafların pandemi sürecindeki kapalı oldukları dönem içerisinde büyük sıkıntılara girdiklerini ifade etti ve esnafın, en azından pandemi sürecini kapsayan dönem ile ilgili olarak geçici bir muafiyet beklediklerini ifade etti. Gönülal, açıklamasında şunlara yer verdi: “Başta, pandemi sürecinde kapalı olan esnaflarımız olmak üzere pandemiden olumsuz etkilenen vatandaşlarımız büyük ekonomik sıkıntı içerisine girdiklerini ifade ettiler ve hükümetten, en azından pandemi sürecini kapsayan dönemlerle ilgili olarak BAĞ-KUR primi muafiyeti, stopaj vergileri muafiyeti ya da indirimi beklediklerini dile getirdiler. Bildiğiniz gibi, hükümetin verdiği pandemi destekleri, esnafın bir aylık kira bedeli bile değilken, bundan esnaflarımızın büyük çoğunluğu yararlanamadı. Gelinen süreçte esnaflarımız hükümetten ekonomik desteğin geleceğine olan inancını yitirmiş, en azından vergilerde geçici bir düzenleme istiyorlar” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.