1. HABERLER

  2. CHP İlçe Başkanı San'dan Yazılı Açıklama

CHP İlçe Başkanı San'dan Yazılı Açıklama

Yerel seçim yaklaştıkça seçim çalışmaları meydanlara inmeye başladı. Başbakanı dinlemeye gelen seçmen kitlesinin, çoğunun kadın seçmen olduğunu...

A+A-

Yerel seçim yaklaştıkça seçim çalışmaları meydanlara inmeye başladı. Başbakanı dinlemeye gelen seçmen kitlesinin, çoğunun kadın seçmen olduğunu ekranlardan izliyoruz.

AKP Hükümetinin yaptığını ve yapacaklarını özellikle kadın seçmenlere bir kez daha söylemek istiyorum. Tamamen liberal ekonomiyi savunan, her şeyi özel şirketlere bırakan, üretmeyi değil, tüketmeyi özendiren dev alış veriş merkezleriyle, zengini daha zengin yapan, işçiyi köle yapan, memuru yok sayan, işten atmayı kolaylaştıran, bu yapıya, ülke insanımız koşulsuz kabul etmesi mümkün mü? Bir değil bin kere düşünün.

Basının göz boyacılığı sayesinde her şeyi kolayca kabul ettirirken, ülkemin sağlığı, enerjisi, tütün ürünleri, fabrikaları, limanları, toprakları yabancıya vermelerini gönül rahatlığıyla izleniyor. İçimden helal olsun demek geçiyor ülkenin bütün değerlerini satarken diğer yandan AKP sandıklarının oylarla doldurmasını anlamakta zorluk çekiyorum.

Özelleştirme adına yok edilen değerlerimizin geri kazanımı kolay olmayacak. Her şeyi özele bırakan hükümet ve halkımız, tek amacı kâr olan özel şirketlerin önüne geçilemeyeceğini çok acı görecektir.

Analarımıza seslenmek istiyorum. Güzel anam oy veriyorsunuz. En doğal tabi hakkınız. Sizleri Osmanlı zamanını da saymaya bile gerek duymayan bir enkaz İmparatorluktan kurtarıp özgür bağımsız bir Cumhuriyeti kuran ve kadını en yüce değeri veren partinin CHP olduğunu unutmayınız. 1400 yıl önce İslâmiyet kadına hangi değeri veriyor ise 90 yıl önce aynı değeri veren,

seçme ve seçilme hakkını tanıyan kadını çalışma hayatına katan erkeklerle eşit tutan bir partinin olduğunu bir kez daha hatırlatmak istiyorum. Bugünlerde ileri derece zekâlı çok düşünen insanların kadınları eş olarak görmediği bir dünyada;90 yıl önce bunu gören ve bu hakkı size tanıyan Mustafa Kemal’in partisi CHP’nin üyesi olmanın onurunu taşıyorum. Kadın seçmenlere sormak isterim; Çocuklarınız iyi bir eğitim gördüğü için mi oy veriyorsunuz? 4+4+4 sisteminin doğru olmadığını görmeyen kalmadı. Üniversiteyi bitiren çocuklarınız iş mi bulabiliyor? Üniversite kapılarında dershaneler para ödemekten mi kurtuldunuz? Geçim kaygısı taşımayan eviniz mi oldu? Türkiye’nin en iyi üniversitelerinde bin bir zorlukla okuttuğunuz çocuklarınız atanmayınca İstanbul da özel şirkette 1500 TL, ’ye işe girmesine parası yetmeyince para gönderdiğiniz için mi seviniyorsunuz? Terör örgütlerinin ve uyuşturucu örgütlerin ortaokullara kadar inmelerine mi seviniyorsunuz? Dış politikada Mısır da Nil’e batan Suriye de ele güne rezil olan bir dış politikada yalnızlaştığımız için mi? Taşeronluk sistemini ülkeye bela eden şirketlerin oyuncağı olan çocuklarınız bu haline mi? Son yasayla çocuklarınızı grev hakkı elinden alınan, tazminatı yok sayıldığı için mi oy veriyorsunuz?Bir kez daha düşünün.

AKP Hükümeti 11 yıldır çözemediği sorunları, Milletvekiliyle birlikte DEVLET MEMURLARYLA köylere gidip yerinde tespit edip çözecekmiş. Yıllardır başkası iktidarda, sorunlar bilinmiyorlarmış, köylünün bugüne kadar hangi sorununu çözdünüz de bugünden sonra çözeceksiniz? Devletin memurları hiçbir dönem bu kadar siyasallaşmadı. Sağlık problemlerini bilmiyorsunuz da köyde mi tespit edeceksiniz? Çiftçinin yıllardır buğday, mısır, pancarı, kirazı aynı fiyat sorunu söylediler var mı çözüm öneriniz? Süt üreticilerinin sorunlarını mı çözdünüz? Herkesin oyu ile seçilen sivil toplum kuruluşları bir siyasi partinin arkasına takılmasını doğru bulmuyoruz. Sadece AKP seçmeni seçmedi sizi. Dertlerini dinlemeye gidiyorsanız buyurun bizimle de ziyaret edelim köyleri. Devlet memurlarında devletin ciddiyetini ortadan kaldıran bu duruma daha fazla taraf olmamalıdır. Devleti temsil ettiğinizi hatırlatmakta fayda görüyorum.

CHP EREĞLİ İLÇE BAŞKANI

FATİH SAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.