1. HABERLER

  2. Chp Kuruluş Yıldönümünü Kutladı

Chp Kuruluş Yıldönümünü Kutladı

Chp ereğli ilçe teşkileti sabah saatlerinde atatürk anıtında düzelenen törenin ardından ilçe teşkilat binasında kesilen pasta ile chp’nin 90. Yıl...

A+A-

Chp ereğli ilçe teşkileti sabah saatlerinde atatürk anıtında düzelenen törenin ardından ilçe teşkilat binasında kesilen pasta ile chp’nin 90. Yıl dönümünü kutladı.

Cumhuriyet Halk Partisi 9 Eylül 1923'te Mustafa Kemal Atatürk tarafından kurulan ve Atatürkçü, sosyal liberal ve sosyal demokrat siyasi görüşünü benimsemiş olan Türk siyasî partisidir. Çok partili düzene geçiş sürecinde tek parti iktidarını sürdürmüş ve Türkiye'de en uzun süre iktidarda bulunmuş parti olan Cumhuriyet Halk Partisi, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusudur.

"Halk Fırkası" adıyla kurulan partimiz adının başına 1924'te "Cumhuriyet" sözcüğü eklenmiş, daha sonra 1935'teki 4. Kurultay'da bugünkü "Cumhuriyet Halk Partisi" adı benimsenmiştir.

12 Eylül Darbesi'nin ardından, o dönem Bülent Ecevit'in genel başkanlık yaptığı Cumhuriyet Halk Partisi kapatılmış; daha sonra 3821 sayılı yasaya dayanarak, kuruluşunun 69. yıldönümü olan 9 Eylül 1992 günü tekrar eski genel başkanımız Deniz Baykal liderliğinde yeniden açılmıştır.

Emperyalizme karşı savaşan, bu konuda Dünya da diğer ülkelere örnek olmuş, tam bağımsızlığı, özgürlüğü, sosyal demokrasiyi ilke edinen bir partinin mensubu olmanın onur ve gururunu taşıyoruz. Kuruluşumuzun 90’ıncı yıldönümü dolayısıyla Başta partimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına, partimize emek vermiş tüm arkadaşlara saygılarımızı ve şükranlarımızı sunuyoruz.

Cumhuriyeti demokratikleştirme, ulus devlet modelini ekonomik, siyasal, sosyal, kültürel temel hak ve özgürlüklere donatarak geliştirme; geleceğe taşıma ve yaşatma görevini de kapsamaktadır. CHP kuruluş değerlerini çağdaş değerlerle bütünleştirmiştir.

Bir çınar ağacı gibi kökleri olan, kökleri ülkenin toprağında saklı olan dallarıyla ülkeyi korumak ve kollamak içgüdüsüyle hareket eden bir partiyiz. Dört bir köşesinden aldığı sevgiyi altı ok çizgimiz olan, Cumhuriyetçilik, Milliyetçilik, Laiklik, Devletçilik, Halkçılık ve İnkılapçılık olarak belirlenmiştir.

Cumhuriyetçilik, Türkiye Cumhuriyetini ‘in bağımsızlığını ve yönetim şeklini simgeler.

Milliyetçilik, etnik kimliksel yaklaşmadan bu topraklar üzerinde yaşayan tüm halklara Türk Milleti denir. İlkesini benimsemiştir.

Laikliğin din ve devlet işlerini birbirinden ayrılmasını simgeler. Laiklik ilkesinin ne kadar önemli olduğunu günümüz dünyasında ne kadar önemli olduğunu görmekteyiz.

Halkçılık, tüm halkımızın gereksinimlerine yanıt verecek, herkesi kucaklayan nitelikte bir siyası kurum olarak görürüz.

Devletçilik, devletin her kademede var olduğunu eğitim, sağlık, özellikle de adaletin dağıtılması konusunda devletin devlet olduğunu gösterecek yapıda olması gerekliliğini yerine getirme ilkesini simgeler.

İnkılapcılık faydası olmayan kurumların yıkılarak çağın gereklerini yerine getirebilecek kurumların kurulmasını simgeler. Altı ilkemiz bir bütünlük içerisinde ülkemizi bilimin aydınlığında çağın gerekliliklerini yerine getirmek için halkımızla birlikte büyük bir mücadele vermiştir.

CHP’nin amacı insan onurunu koruyarak, insanı yücelterek, eşit, adil ve barış içerisinde bir arada yaşamanın mümkün olduğu düzeni kuracaktır.

Ülkemize modern dünyada bağımsızca var olabilmenin mücadelesini vermiş. Ülkemizin gerekli olan fabrikasına, limanlarına, enerji tesisleri, maden işletmeleri, uçak fabrikası, bez fabrikalarını etbalık kurumlarını sayamayacağımız kadar tesisi kurarak işletmeye açmıştır. Bütün dünyaya sadece bağımsızlığı değil onuruyla kendi kendine yetebilen bir ülke olduğunu göstermiştir. 4500 km demiryolu yaparak ülkeyi Demirağlarla ördük. Bu gerçekleri tarihe not ettik.

Bu günün AKP hükümeti ise bizlerin yaptığını satmakla bitiremeyen, satacak bir şey kalmayınca toprakları satmaya başlayan bir hükümetin iktidar olmasını halkımızın bir daha düşünmesi yapana değil satana destek olduklarını bir kez değil bin kez düşünmesi gerekmektedir.

Müslümanların öldürülmesine haçlılarla işbirliği yapan bir hükümeti nasıl başımıza getirdik, bunu çok iyi sorgulamalıyız. Suriye’ye sınırlı müdahale olmaz tüm girelim tepeleyelim anlayışını kabul etmiyoruz.

İlkemiz olan “dünyada barış yurtta barış” ilkemizdir. Komşularımızı öldürmek değil dostça yaşamak için CHP iktidar olması gerekmektedir. Çınar ağacı gibi uzun ömürlü daha nice mutlu yıllarda güzellikleri birlikte paylaşalım.

CHP EREĞLİ İLÇE BAŞKANI

FATİH SAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.