1. HABERLER

  2. EREĞLİ

  3. CHP Milletvekili aday adayı, Veysel Gönülal’ın 10 Ocak Gazeteciler Günü mesajı
CHP Milletvekili aday adayı, Veysel Gönülal’ın 10 Ocak Gazeteciler Günü mesajı

CHP Milletvekili aday adayı, Veysel Gönülal’ın 10 Ocak Gazeteciler Günü mesajı

CHP Milletvekili aday adayı, Diş hekimi Veysel Gönülal’ın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü kutlama mesajı yayımladı.

A+A-

Özgür basın, demokrasinin kilit taşıdır. Demokrasinin dördüncü gücü olan medya, bugün Türkiye’de baskı, tehdit, kapatma ve ceza davaları ile baskı altına alınmak istenmektedir. Şu bilinmelidir ki, gazetecilerin susturulduğu toplumlar, kör, sağır ve dilsiz kalır.

Gazetecilik mesleğinin amacı kamuoyunu aydınlatmaktır. Gazeteciler yazdıklarıyla, çizdikleriyle topluma ışık tutar. Yapılan yanlışları tüm delilleriyle açığa çıkarmak için çaba gösterir. Ancak objektif ve bağımsız gazetecilik için özgür ve demokratik bir iklim gereklidir. Ne yazık ki AKP iktidarı döneminde ne demokrasiden, ne de özgürlükten söz edilemiyor. Hal böyle olunca bağımsız ve objektif gazeteciler de bir elin parmak sayısını geçmiyor. Biz, Cumhuriyet Halk Partililer olarak gazetecilerin özgür, tarafsız ve bağımsız bir ortamda görevlerini icra etmelerini temenni ediyoruz.

Bu düşüncelerle, tüm baskılara rağmen bağımsızlığını, objektifliğini koruyabilen gazetecilerin, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü yürekten kutluyorum.”dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.