1. HABERLER

  2. EREĞLİ

  3. CHP’DEN MİNİBÜSÇÜLER KOOPERATİFİNE ZİYARET
CHP’DEN MİNİBÜSÇÜLER KOOPERATİFİNE ZİYARET

CHP’DEN MİNİBÜSÇÜLER KOOPERATİFİNE ZİYARET

Cumhuriyet Halk Partisi Ereğli İlçe Başkanı Veysel Gönülal, parti yönetimi ve belediye meclis üyeleri ile birlikte Ereğli Minibüsçüler Kooperatifini ziyaret ettiler, minibüsçü esnafının sorunlarını dinledi.

A+A-

Minibüsçüler Kooperatifi Başkanı Adnan Gümüş ve minibüsçü esnafı ile görüşen CHP heyeti, sorunlar hakkında bilgi aldı. Sorunlarını CHP’ye anlatan minibüsçü esnafı, Büyükşehir Yasasından sonra Konya Büyükşehir Belediyesine ödenen stopaj ücretlerinin kaldırılması gerektiğini söylediler. Trafik sigortası primlerinin yüksek olduğunu da dile getiren minibüsçü esnafı, “Araç muayene ücretleri yüksek, trafik sigorta primleri çok yüksek. Konya Büyükşehir Belediyesine ödediğimiz stopaj ücreti gereksiz bir ödeme. BAĞ-KUR primleri çok yüksek ve son fiyat artışlarından sonra BAĞ-KUR primlerimizi ödeyemez hale geldik” dediler.

Şehir içerisindeki yolların çok bozuk olduğuna da dikkat çeken minibüsçüler, özellikle gar civarındaki çalışmalardan sonra yolların düzeltilmediğini, patika yol halini aldığını dile getirdiler. Otogar yol ayırımına yeni yapılan yol kavşağına da bir anlam veremediklerini ifade eden minibüsçüler, kavşak yapımından sonra yolun öylece bırakıldığını söylediler ve “Yeni yapılan kavşak ile yol daraltıldığı gibi, yolda da bir düzenleme yapılmadı. Kavşak çevresi çok berbat” dediler.

-CHP, Sorunların Takipçisi Olacaklarını Söyledi-

Minibüsçü esnafının sorunlarını dinleyen CHP heyeti, sorunların çözümü için gerekli yerlerle iletişime geçeceklerini ve takipçisi olacaklarının sözünü verdiler. CHP Ereğli İlçe Başkanı Veysel Gönülal, “TÜV’ün özelleşmesinden sonra araç sahiplerinin, hiçbir işlem yapılmamasına rağmen TÜV’e ödedikleri araç muayene ücretlerinden çok şikâyet var. Bunun hem yerelde hem genelde defalarca dile getirilmesine rağmen hükümet bu konuda bir adım atmadı, insanları ekonomik anlamda zorlamaya devam etti. BAĞ-KUR primleri konusunda tüm esnaflarımız aynı sorunu yaşıyorlar ve hükümet de bu konuda duyarsız kaldı. Özellikle pandemi döneminde kapalı olan ya da kısıtlı olan esnafın BAĞ-KUR primlerinde ne indirim yapıldı ne de destek verildi” dedi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.