1. HABERLER

  2. CHP'NİN BELD. BAŞK. ADAYI FİLORİNALI, BELKAYA'DA

CHP'NİN BELD. BAŞK. ADAYI FİLORİNALI, BELKAYA'DA

Cumhuriyet Halk Partisi Ereğli Belediye Başkan Adayı Köksal Filorinalı, CHP İlçe yönetimi ile birlikte, Ereğli’nin en büyük beldesi olan Belkaya Beldesini...

A+A-

Cumhuriyet Halk Partisi Ereğli Belediye Başkan Adayı Köksal Filorinalı, CHP İlçe yönetimi ile birlikte, Ereğli’nin en büyük beldesi olan Belkaya Beldesini ziyaret etti. Filorinalı, Belkaya halkı tarafından ilgi ile karşılandı.

 

Cumhuriyet Halk Partisi Ereğli Belediye Başkan Adayı Köksal Filorinalı, Ereğli’nin en büyük beldesi olan Belkaya Beldesinde vatandaşlarla bir araya geldi. “Belkaya’yı yeniden Belkaya yapacağız” diyen Filorinalı, Belkaya halkına hitaben yaptığı konuşmada, Ereğli Belediyesinin 5 yıl önce verilen ancak tutulmayan sözlerini de dile getirdi.

Toplantıda ilk olarak söz alan CHP Ereğli İlçe Başkanı Fatih San, hükümet politikalarının yanlışlığından bahsederek, “Özelleştikçe güzelleşecek denilen MEDAŞ’ın çiftçiyi zorda bırakan uygulamalarını görüyoruz. Bu politikalarla çiftçilerimizin toprağını işleyemez hale getirilmesi ve satmak zorunda bırakılması hedefleniyor. Sizler toprağınızı sakın satmayın” dedi.

San’ın ardından söz alan Ereğli Belediye Başkan Adayı Köksal Filorinalı, konuşmasında şunlara yer verdi: “Belkaya’ya gelirken,  ilçe olan Belkaya’ya gelmeyi isterdik ancak son yasal düzenlemelerle, Belkaya’nın kazanılmış hakkı olan belediyelik hakkı, AKP tarafından gasp edilmiştir. Belkaya, Ereğli’ye bağlı bir mahalle haline getirilmiştir. Bu, Belkaya’nın yeniden dışarıya göç vermesi, Belkaya’nın zayıflamasını da beraberinde getirecek. Bunun çözümü de, 2015 yılında iktidar olacak o0lan CHP’nin, Genel Başkanımızın verilmiş sözü olan beldeliği alınan yerler yeniden belediyelerine kavuşacak olması ile mümkündür” dedi.

 

-Sözlerini Tutmadılar-

 

“Genel Başkanımızın dediği gibi, il olacak Ereğli’nin ilçe olacak Belkaya’sı temel hedefimizdir” diyerek sözlerine devam eden Filorinalı, mevcut Ereğli Belediye Başkanının 5 yıl önce verip de tutmadığı sözlere de değindi. Filorinalı, bu konuda şunlara yer verdi: “Ereğli’de 700 tane atıl bina yıktık diyorlar. Bir şehr-ül emin, Bu binalarda madde bağımlısı olarak yaşayan insanlardan sorumlu değil midir? Bu insanların madde bağımlılığından kurtulması için hangi tesisi, hangi gençlik merkezini yaptınız? 5 yılda 5 bin konut dediler, 5 tane bile yapamadılar. 5 bin kişiye iş sözü verdiler, Karaman’da bisküvi fabrikalarında çalışan vatandaşlarımızla övünüyorlar. Bu fabrikalar her gün iş ilanları ve anonsları veriyorlar, belediyeye gerek yok ki zaten. Belediye Başkanımız, Ereğli’den Karaman’a göç eden 4 bin nüfusla övünüyor. 5 bin öğrenciye burs dediler, 5 kişiye veriyorlar mı bilmiyorum. Belediye Başkanımız, 57 aydır maaşımı öğrencilere burs veriyorum diyor, kendisi ne ile geçiniyor merak ediyorum. Ereğli Kültür Sanat Eğitim vakfını kurup Ereğli’yi üniversiteye kavuşturacaklardı, ortada daha vakıf bile yok. Şeker fabrikasını satın alacaklardı, sözlerini tutmadılar. Alo ambulans hattı kurup 7/24 ambulans hizmeti vereceklerdi, ortada ne böyle bir servis var ne de ambulans. Ucuz ve kaliteli ekmek üreterek halk ekmek yapacaklardı, yapmadılar. Tarihimizi öğrenmek için haftada iki kere Çanakkale’ye otobüs kaldırılacaktı, bu da 5 yılda 23 bin kişinin Çanakkale’ye gitmesi demek. Bu söz tutuldu mu? Hayır. Sporu ve sporcuyu destekleyeceğiz dediler. Ereğlispor’un bugün düştüğü durumu görüyorsunuz. Ereğli’nin yöresel ürünlerini destekleyeceklerini söylediler. Yöresel ürün satış yeri yaptılar. Ereğli’nin yöresel ürünleri arasında Efes Pilsen var mı ki bu satış noktasında bunlar satılıyor” dedi.

CHP Belediyeciliği olarak Ereğli’nin ve beldelerin sorunlarına çözüm bulacaklarını kaydeden Filorinalı, “Ereğli’nin 6 tane beldesi vardı ve biz, seçilmemiz halinde, yine buraları bir belde gibi göreceğiz. Belkayalı gençlerin halı saha istekleri var. Çok büyük bir hizmet ve vaat değil belki ama, seçilmemiz halinde Belkaya’ya ilk hizmetimiz, gençlere bir halı saha kazandırmak olacak” dedi.

Filorinalı, sözlerini şöyle sonlandırdı: “Belkaya’yı yeniden Belkaya yapmak için, sizlerle birlikte yönetmek için, İl olan Ereğli’nin ilçe olan Belkaya’sı için gayret göstereceğiz” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.