1. HABERLER

  2. KONYA

  3. Çiftçi, Dünyada Nadir Bulunan Kuşu Tarlada Buldu
Çiftçi, Dünyada Nadir Bulunan Kuşu Tarlada Buldu

Çiftçi, Dünyada Nadir Bulunan Kuşu Tarlada Buldu

Dünya'da az sayıda bulunan küçük balıkçıl kuş türüne ait olan Hint gölet balıkçılı Karapınar ilçesine bağlı Akören Mahallesinde yaşayan Baki Erkol tarafından bulundu.

A+A-

Karapınarlı Çiftçi, Dünyada Nadir Bulunan Kuşu Arazide Buldu.

Dünya'da az sayıda bulunan küçük balıkçıl kuş türüne ait olan Hint gölet balıkçılı Karapınar’ın Akören Mahallesinde yaşayan Baki Erkol (28)tarafından bulundu. Sabah saatlerinde Akören Mahallesinde ki evinden tarlaya pancar sulamaya giden ve arazide biranda hayatındailk defa bu türkuş gören Erkol isimli çiftçi hemen ona yardım ederek kanadında olan hasarı fark etti. Sonrasında ise kuşu beslemek için yiyecek verdiğinde hiçbirini yemediğini söyledi. Kuşun kanat kısmındaki yarayı tespit ettiğini anlatan Baki Erkol, Ben bugüne kadar hiç böyle bir kuş görmedim. İnternet üzerinden araştırmaya başladım. Kuşun dünya üzerinde, İran ve Doğu Hindistan, Burma, Bangladeş ve Sri Lanka bölgelerinde az sayıda bulunduğunu öğrendim dedi. Erkol daha sonra ise ona farklı yiyecekler verdim kuşun yemesi için balık getirdim. Bahçelerden solucan toplayarak, kuşu kendi ellerimle beslemeye çalışıyorum dedi.

Baki Erkol isimli Doğa ve hayvansever çiftçi, kuşu teslim etmek için Yetkililere çağrıda bulunarak bu güzelim hayvanı bana ulaşarak teslim alsınlar ona gerekli tedavi yapılsınki doğaya kazandırılsın dedi. Orman İşletme Müdürlüğü ve Doğal hayatı koruma dernekleri ve duyarlı insanlardan yardım bekliyorum dedi.

Doğa harikası balıkçıl kuşu, kısa boynu, uzun gagası, deve tüyü rengiyle ve farklı duruşuyla dikkat çekiyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.