1. HABERLER

  2. KARAPINAR

  3. Çiftçiler, tarlada oluşan obrukların önlenmesi için çözüm istiyor
Çiftçiler, tarlada oluşan obrukların önlenmesi için çözüm istiyor

Çiftçiler, tarlada oluşan obrukların önlenmesi için çözüm istiyor

Karapınar ilçesinde özellikle tarlalarda oluşan obruklar, çiftçileri tedirgin ediyor. Bölge insanı söz konusu obrukların tarlada çalışırken oluşması halinde büyük felaketlere yol açabileceğini belirterek yetkililerden çözüm istiyor.

A+A-

Karapınar'da yer altı sularının çekilip, toprağın göçmesiyle meydana gelen ve sayıları 330'u geçen obruklar ilçe sakinlerini tedirgin etmeye devam ediyor. İlçe de en son Reşadiye Mahallesi Küçük Karakuyu mevkiinde 30 metre çapında, 5 metre derinliğinde obruk oluştu. Çobanlar tarafından fark edilen obruğun bulunduğu tarlanın bir hafta önce traktörle sürüldüğü ve çalışma sırasında oluşması halinde can kaybının olabileceği belirtildi.

ciftciler-tarlada-olusan-obruklarin-onlenmesi-5-12413795_o.jpg

"ÇİFTÇİLERİMİZ YETKİLİLERDEN BİLGİ İSTİYOR"

Obruğun oluştuğu Reşadiye Mahallesi muhtarı Mustafa Yapar, son dönemde artan obruk sayılarının çiftçileri tedirgin ettiğini söyledi. Çiftçilerin obruklar hakkında bilgilendirilmesi gerektiğini ifade eden Mustafa Yapar, "Sürekli obruk oluştuğu için çiftçilerimiz kaygılı ve tedirgin. Çiftçilerimiz bu konuda yetkililerden bilgi istiyor. Yetkililer inşallah bu konuda bize yardımcı olur. Obrukların suların çekildiğinden olduğunu duyuyoruz. Bu konuda bilinçlendirilmek istiyoruz. Son obruk Karakuyu da oluştu. Bazı köylerimizde de sürekli oluyor. Biz bu konuda hiçbir bilgi alamıyoruz" diye konuştu.

ciftciler-tarlada-olusan-obruklarin-onlenmesi-12413795_7588_o.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.