1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. COVID 19’a karşı bu bitkilerle savaşın!..
COVID 19’a karşı  bu bitkilerle savaşın!..

COVID 19’a karşı bu bitkilerle savaşın!..

Ağız hijyeninin korunması amacıyla polifenolik içerikli ve mikroplar üzerinde etkili uçucu yağlar bakımından zengin bitki çayları ile gargara yapılması yararlı olacaktır.

A+A-

Dünya Sağlık Örgütü’ne göre, COVID 19 solunum problemlerine neden olmasının yanı sıra ishal, yorgunluk, nefes darlığı, solunum sıkıntısı ve böbrek yetmezliğine de sebep olabiliyor.
Yeditepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Farmakognozi ve Fitoterapi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Erdem Yeşilada, gerek COVID 19 virüsü ve gerekse tedavisinde kullanılan ajanların vücutta çeşitli fonksiyonlar üzerinde olumsuz etkilere neden olabileceğine dikkat çekerek, “Kaliteli fitoterapi ürünlerinin akılcı şekilde kullanılması bu olumsuz etkilerin mümkün olabilecek en düşük seviyeye indirilebilmesi bakımından önemlidir. Özellikle güçlü bir bağışıklık sisteminiz yoksa kullanılacak destek ürünleri ile yeterli olabilecek bağışıklık cevabının sağlanması en erken 2-3 haftayı bulacaktır. COVID 19’a karşı mücadele verdiğimiz bu dönemde bağışıklık sistemini desteklemek ve vücut sağlığınızı korumak için fitoteapi ürünlerini kürler halinde uygulamalısınız” diye konuştu

Karanfil tomurcuğu, Seylan tarçını ile gargara yapın
Ağız hijyeninin korunması amacıyla polifenolik içerikli ve mikroplar üzerinde etkili uçucu yağlar bakımından zengin bitki çayları ile gargara yapılması yararlı olacaktır. Polifenolik içerik bakımından en zengin kaynak “Yeşil çay”dır. Bitkilerde sineol (Adaçayı, biberiye), öjenol (karanfil tomurcuğu, Seylan tarçını) gibi uçucu bileşenlerin virüs ve bakteriler üzerinde etkili olduğu bilimsel araştırmalar ile ortaya konulmuştur. Ancak bu bitkiler ile hazırlanacak bitki çayları içildiğinde ağızda yeterince kalamayarak mideye gidecektir. Dolayısıyla ağız boşluğunda etkinliğini sağlamak için yoğun şekilde ve şekersiz olarak demlenmesi ve gargara olarak uygulanmalıdır.

covid-19’a-karsi- karanfil-tomurcugu-ve-tarcini-ile-gargara-yapin.jpg

Gargara çayı nasıl yapılır?
Örnek olarak bir ufak demlik içerisine 2-3 poşet yeşil çay, 2 poşet adaçayı konulup üzerine taze kaynatılmış ve 80 dereceye getirilmiş su ilave edilerek demliğin kapağı kapatılır. İçerik ılıyınca bir miktarı ağza alınıp gargara yapılır. Ağızda mümkün olduğu kadar fazla süre tutulur. Etkinliğini koruması için en az yarım saat hiçbir şey tüketmemek gerekir. Demlikte kalan kısım gün içerisinde kullanabilirsiniz.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.