1. HABERLER

  2. Davutoğlu Konya'da 32 Belediyeyi de Alacağız Dedi

Davutoğlu Konya'da 32 Belediyeyi de Alacağız Dedi

ivmenin artarak devam edeceğini belirten Bakan Davutoğlu; “Konya, sahip olduğu zengin medeniyetiyle geleceğe emin adımlarla yürüyor. Bu büyük yürüyüşe...

A+A-

ivmenin artarak devam edeceğini belirten Bakan Davutoğlu; “Konya, sahip olduğu zengin medeniyetiyle geleceğe emin adımlarla yürüyor. Bu büyük yürüyüşe bizler de katkı vermenin gayreti içerisindeyiz. Bu anlamda Konya’yı layık olduğu yere getirmek için canla başla çalışacağız. Zira Konyalı olmak nasıl bir gurur vesilesi ise bu güzel şehre ve hemşehrilerimize hizmet de bir o kadar gurur verici, boynumuzun borcu ve büyük mutluluktur” dedi.

“Konya’nın her yerine aynı hizmet gidecek”

2014 Mart ayındaki Yerel Yönetimler Seçimi’nin ardından büyükşehir belediyesinin tüm sınırlarının ilin mülki sınırı olarak kabul edileceğini hatırlatan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, bunun kaliteli hizmeti de beraberinde getireceğini belirtti. Davutoğlu “Dolayısıyla Konya Büyükşehir Belediyesi yalnızca merkezde değil, tüm ilçe ve köylere de hizmet verecek. Yani Karatay, Meram veya Selçuklu’daki hizmetin kalite ve hızı, tüm ilçeler, mahalleler ve köyler için de geçerli olacak. Bunun için de gerek Büyükşehir Belediyemiz, gerek merkez veya taşra ilçe belediyelerimiz gerekse de il ve ilçe teşkilatlarımız, yeni döneme dair çalışmalarını aylar öncesinden başlattı. Önemli ilerlemeler kaydedilen bu çalışmalar sayesinde Konya’nın önümüzdeki döneme sorunsuz gireceğine inanıyoruz. Ben bu manada Büyükşehir Belediye Başkanımızı, merkez – taşra ilçelerimizin belediye başkanlarını, İl Genel Meclisi Başkanımızı ve tüm teşkilat mensuplarımızı kutluyorum. Seçime 5 ay gibi kısa bir zaman kaldı. Teşkilatlarımızla, milletvekillerimizle, il genel meclisi ve belediye meclisi üyelerimizle, mahalle temsilcilerimiz ve davamızın gönüllüleri ile birlikte her gün, her an vatandaşımıza gideceğiz. Sahada olacağız, kendimizi, yaptıklarımızı ve yeni dönemle birlikte yapacaklarımızı anlatacağız. Anlatacağımız ve yapacağımız çok iş var. Onun için gece – gündüz, yorgunluk demeden çalışacağız ve inşallah Sayın Başbakanımızın da ifade ettikleri gibi 32 belediyeyi de alacağız” ifadelerini kullandı.

“Konya her şeyin en güzelini hak ediyor”

AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun da Konya’nın AK Parti’ye kuruluşundan bu yana en büyük desteği verdiğini dile getirdi. Başkan Sorgun; “Konya, bugüne kadar birçok önemli hizmeti almıştır almaya devam etmektedir. Çünkü Konya, her şeyin en güzelini hak ediyor. Partimize bugüne kadar en büyük desteği veren Konya, inanıyoruz ki önümüzdeki seçimde de bu teveccühünü bizlerden esirgemeyecektir. Bizler için bir seçimin bitmesi, diğer seçim çalışmalarının başlaması anlamına gelmektedir. Zaten hiç ara vermediğimiz ve sahadan hiç çekilmediğimiz seçim hazırlıklarını herhangi bir rehavet ortamına girmeden yoğun bir şekilde devam ettiriyoruz. Gerek yeni Büyükşehir Yasası ile ilgili gerekse de yerel seçim çalışmaları ile ilgili yoğun bir gayret içerisindeyiz. Bu çalışmalarda bizlerden desteğini hiç esirgemeyen Dışişleri Bakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu başta olmak üzere, tüm milletvekillerimize, Teşkilatımızın her kademesinde görev yapan arkadaşlarımıza, kadın ve gençlik kollarımıza teşekkür ediyorum. Yapılacak istişareler neticesinde Konyamız adına en hayırlı kararların alınacağını düşünüyorum. İnşallah daha önce olduğu gibi bu seçimde de ülkemiz ve partimiz adına en güzel sonuçları alacağız” ifadelerini kullandı.

“Büyükşehir yasasına en hazır il Konya”

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ise yeni Büyükşehir Yasası’na en hazır ilin Konya olduğunu ifade etti. Başkan Akyürek; “Büyükşehir Yasası’nın görüşülmeye başlandığı günden bugüne kadar İl Teşkilatımız ile birlikte bu yasayı en doğru şekilde uygulayabilmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Çalıştaylar ve bölge toplantılarıyla sahada karşılaşabileceğimiz sorunlar ve çözüm önerilerini tespit ediyoruz. Bu manada tüm köy ve beldelerimizi tarayarak başta altyapı olmak üzere öncelikli sorunları yerinde gördük ve tespit ettik. Henüz yasa yürürlüğe girmeden tüm köylerimize en az 2 kez ilaçlama araçlarımızı gönderdik. Mezarlık düzenlemeleri yapıyoruz. Biz bugün itibariyle planlama çalışmalarının yanı sıra imkânlarımız ölçüsünde 31 ilçemize hizmet vermeye zaten başladık. 1 Nisan 2013 günü tüm planlamalar ve saha çalışmaları bitmiş bir şekilde tüm Konyamıza Büyükşehir standartlarında hizmet verebilmek için önümüzdeki yaklaşık 6 aylık süreyi de bugün olduğu gibi en verimli şekilde değerlendirmenin gayreti içerisinde olacağız” dedi.

Toplantıda istişarelerin yanı sıra Seçim İşlerinden Sorumlu AK Parti İl Başkan Yardımcısı Özgür Solak ile Seçim Koordinasyon Merkezi (SKM) Başkanı Abdülkadir Özöğür de birer sunum yaparak önümüzdeki seçim için yapılan ve yapılacak çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.