1. HABERLER

  2. DEĞERLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI

DEĞERLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI

Yeni yapılan Ereğli Devlet Hastanesi, Başbakanın talimatı ile 200 yataktan 254 yatağa çıkarıldı. Havacılık Meslek Yüksekokulu ve Adalet MYO da önümüzdeki...

A+A-

Yeni yapılan Ereğli Devlet Hastanesi, Başbakanın talimatı ile 200 yataktan 254 yatağa çıkarıldı. Havacılık Meslek Yüksekokulu ve Adalet MYO da önümüzdeki dönem öğrenci alımlarına yetiştirilecek.

AK Parti Konya Milletvekili Cem Zorlu, Belediye Başkanı Özkan Özgüven ve AK Parti Ereğli ilçe teşkilatı başkanı Evren Nas,parti binasında bir basın toplantısı düzenlediler. Toplantıda konuşma yapan AK Parti Konya Milletvekili Cem Zorlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Ereğli’ye gelmesinin ardından bir değerlendirme yapmak amacı ile toplantıyı düzenlediklerini söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Ereğli’den mutlu ve memnun ayrıldığını kaydeden Zorlu, “Başbakanımızın Ereğli mitingine 35 bin kişi katıldı. Kent nüfusu göz önüne alındığında bu rakam, Türkiye’deki en kalabalık mitingi olarak göze çarpıyor. Kamuoyunda, başbakanın Ereğli’ye eli boş geldiği yönünde algılar meydana geldi ancak bu tamamen yanlış bir algı. Başbakanımız Ereğli ile ilgili bütün konulara hakimdi. AK Parti, klasik eski siyaset anlayışı ile politika yapmıyor. AK Parti, Vaatlerle icraat yapan değil, sürekli icraat yapan bir partidir” dedi.

AK Parti iktidarından sonra Ereğli’nin güzelleştiğini ve geliştiğini de kaydeden milletvekili Cem Zorlu, Başbakan, torbası olan bir başbakan değil, sürekli icraatları ile gündemde olan bir başbakandır. Ereğli mitinginde de diğer mitinglerinde olduğu gibi sadece yapılanları söyledi. Bizim, Başbakana verdiğimiz dosya çerçevesinde, Ereğli için gerekli yatırımlar yapılacak. Ve Başbakanımız, bundan önce olduğu gibi, bundan sonra da daha güçlü şekilde yanımızda olacak” dedi.

-Devlet Hastanesi Bölge Hastanesi Olacak- 

Ereğli Devlet Hastanesi ile ilgili olarak da açıklamalarda bulunan Cem Zorlu, “Ereğli Devlet Hastanemiz, kadın doğum uzmanımızın olmaması nedeni ile hastanede doktor yok algısı yaratılmaya çalışıldı. Ancak durum öyle değil. Devlet Hastanemizde başhekimimizin atanmasından sonra geçen 1 yıl süre içerisinde hastanede 43 olan uzman doktor sayımız 58’e yükseldi. Haziran ayında da bir doktor atamamız daha yapılacak. Hastane acil servisimiz 2013 yılında 165 bin vakaya müdahale etmiş. Bu rakamla Konya’da üçüncü sıradayız. Ereğli Devlet Hastanesi, 2013 yılını artı değer bütçe ile kapattı. Hastanemizde bulunan MR, mamografi ve tomografi cihazı, en modern cihazlardır. Arıca Türkiye’de birçok ilde bulunmayan kanser polikliniği Ereğli Devlet Hastanesinde mevcuttur” dedi.

Ereğli Yeni Devlet Hastanesi ile ilgili olarak da değerlendirmede bulunan Zorlu, “Yeni yapılan  devlet hastanemiz de, Başbakanımızın Ereğli’ye gelmesinin ardından, 200 yataktan 254 yatak kapasitesine çıkarıldı ve bu da yeni hastanede 40 kişilik personelin artmasıdır. Yeni hastanemiz, proje onay aşamasındadır. Proje onayı aşaması bittikten sonra inşaatı kaldığı yerden devam edecek ve eski devlet hastanesi ile entegre edildiğinde 450 yataklı bir bölge hastanesi haline gelecek” dedi.

-Polis Meslek Yüksekokulu Kapatılmayacak- 

Basın toplantısında, Ereğli Polis Meslek Yüksekokulunun kapatılmayacağını da vurgulayan Zorlu, “Ereğli’deki Polis Meslek Yüksekokulumuz, sınavlar için gerekli fiziki şartlara sahip olmadığı için, sınavlar çevre illerden birisinde yapılacak ancak okulumuz Ereğli’de eğitime devam edecek. Öte yandan, Havacılık Meslek Yüksekokulumuz için protokol imzalandı. İnşaatını bizzat takip ediyorum. Önümüzdeki dönem öğrenci alımlarına başlaması için azami gayret sarf ediyoruz. Adalet Meslek Yüksekokulumuz da aynı şekilde önümüzdeki dönem öğrenci alımına başlayacak. Mühendislik ve Doğa Ürünleri fakültemize dekan ataması için görüşmeler sürüyor. En kısa sürede yeni dekanımız atanacak ve fakültemiz faaliyete geçecek” dedi.

 

-Özgüven: “İşçilerin Maaş Ödemelerinde Sıkıntı Yok”

Basın toplantısında konuşma yapan Ereğli Belediye Başkanı Özkan Özgüven ise, taşeron işçilerin maaş ödemelerinde sıkıntı olmadığını kaydetti ve “Biz, belediyeyi enkazla devraldık gibi yakınma politikası yapmıyoruz. Belediyede şu anda 623 adet taşeron işçi mevcut. Birim müdürlerimizle görüşmelerimiz sonucunda, bu rakamın azami 300 kişi olması gerektiği kararına vardık. İşçilerimiz arasında çalışmadığı halde maaş alanlar vardı, emekli olduğu halde çalışanlar vardı ve 74 yaşında işçilerimiz vardı. İşte böyle bir tablo içerisinde taşeron işçilerimizin maaşlarını birkaç gün içerisinde yatıracağız” dedi.

İşsizliği çözmek için çalışma yaptıklarını da kaydeden Özgüven, “İşsizliğin çözüm noktasında hedefler geliştiriyoruz” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.