1. HABERLER

  2. EREĞLİ

  3. Demokrasi Şehitleri Ereğli'de Anıldı
Demokrasi Şehitleri Ereğli'de Anıldı

Demokrasi Şehitleri Ereğli'de Anıldı

     Ereğli Belediyesi tarafından düzenlenen programda 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri yad edildi.

A+A-

                Ereğli Belediyesi tarafından düzenlenen programda 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri yad edildi. Ereğli Belediyesi Kültür Merkezinde gerçekleştirilen "15 Temmuz Demokrasi Şehitlerini Anma Gecesi ve Demokrasi Nöbeti Resim Sergisi"ne Ereğlililer tarafından büyük ilgi gösterildi.

-demokrasi-sehitleri-ereglide-anildi.jpg

                Ereğli Kaymakamı Ömer Lütfi Yaran'ın yanısıra Halkapınar, Emirgazi ve Ayrancı İlçe Kaymakamları, Ereğli Cumhuriyet Başsavcısı Alparslan Ağcakale, Belediye Başkanı Özkan Özgüven, Ereğli Protokolü, AK Parti İlçe Başkanı İbrahim Büyüktorun, STK Temsilcileri ve çok sayıda vatandaşın katıldığı programda ilk olarak Demokrasi Nöbeti Resim Sergisinin açılışı yapıldı.

-demokrasi-sehitleri-ereglide-anildiimg_4684.jpg

                Belediye Başkanı Özkan Özgüven, 15 Temmuz'da yaşanan girişimin ardından Ereğli halkının milli iradeye sahip çıkarak meydanları doldurduğuna dikkat çekti ve "Konuyu hem sıcak tutmak hem de vatandaşlarımıza ahde vefa örneği göstermek adına böyle bir sergi hazırlandı" diye konuştu.

                Resim sergisinin gezilmesinin ardından Saygı duruşu ve istiklal marşının okunması, Kur-an Tilaveti okunması ve 15 Temmuz slaytı ile 15 Temmuz Demokrasi Şehitlerini anma programı başladı.

                Programın açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Özkan Özgüven, "15 Temmuz akşamı ülkemiz çok büyük bir badire atlattı. Hakikaten bu darbe teşebbüsü, milletin milli iradesine, birlik ve beraberliğine karşı yapılmış en büyük kalkışmaydı. Cumhurbaşkanımızın ve 78 milyonun ferasetiyle bu kalkışma bertaraf edildi. Bu kalkışmada önce vatan, millet diyerek bu uğurda şehit düşen başta bölgemizin çocuğu olan ve darbe girişiminin seyrini değiştiren Ömer Halisdemir olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum" dedi.

                Ereğli Kaymakamı Ömer Lütfi Yaran ise 15 Temmuz'da millet olarak bir ihanet gecesi yaşadıklarını belirterek, "Bu gece devletin önemli makamlarına gelmiş insanların ihanetini hep birlikte gördük. Akıllarını başkalarına ipotek eden, başkalarının komutu ile kumanda edilenler her zaman içinde olurlar" diye konuştu.

                Konuşmaların ardından İlahi Grubu Grup Çağrı ilahi dinletileri ile, Dursun Ali Erzincanlı ise şiirleri ile Ereğlililere unutulmaz bir gece yaşattılar.

                Dursun Ali Erzincanlı'nın 30 kuş şiiri duygu dolu anların yaşanması yanında göz yaşlarına hakim olamayan vatandaşlar tarafından uzun süre alkışlandı.

                Programın sonunda Başkan Özgüven Dursun Ali Erzincanlı'ya çiçek takdim etti. Vatandaşlar Başkan Özgüven'e hazırlanan program ve yaşatılan duygu yüklü atmosfer için teşekkür ettiler.

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.