1. HABERLER

  2. EREĞLİ

  3. DEVELİ 28. KAMPANYA DÖNEMİNİ DEĞERLENDİRDİ
DEVELİ 28. KAMPANYA DÖNEMİNİ DEĞERLENDİRDİ

DEVELİ 28. KAMPANYA DÖNEMİNİ DEĞERLENDİRDİ

Ereğli Bahri Dağdaş Şeker Fabrikası Müdürü Niyazi Develi 28. Kampanya Dönemi Hakkında Gazetemize bilgilendirici açıklamada bulundu.

A+A-

Develi, kampanya dönemi hakkında şunlara değindi;

“19 Eylül de Şeker alım kampanyasını başlatmıştık. 23 Eylül de ise fiilen pancar işlemeye başladık.

1 milyon 385 bin ton fileli pancarımız 1 milyon 241 bin ton da işleyeceğimiz pancar vardı. Yaklaşık 146 günlük kampanyamızın sonunda 160 bin ton şeker 300 bin ton civarında da pancar posası ve yaklaşık 17 - 18 bin ton civarında melas üretimi ile fabrikamız 16 Şubat 2017 tarihinde kampanyayı bitireceğimizi dile getirmiştik. Söylediğimiz gibi kampanyamız 16-20 Şubat arası sona erecektir.” diyerek Develi sözlerine şu şekilde devam etti;

“Fabrikamız Türk şekerin en büyük fabrikası Türk Şeker Lokomotif fabrikası, geçmiş yıllarda pancar alımında biraz sıkıntılarımız olsa da çitçilerimizle karşılıklı anlaşma ile uyum sağladık. Artık pancar alımının son günlerine geldik 15 Aralık tarihine doğru pancarımızı toplayacağız ve 16-20 Şubat tarihlerinde de kampanyamızı bitireceğiz.” Dedi

Randevulu Sisteme değinen Develi ise konuya ilişkin şunları dile getirdi;

“Çiftçilerimiz yanlış bilgilendirildi. Randevulu sistem söylendiğinde diğer özel fabrikaların randevulu sistemi ile karıştırıldı.   Bizim sistemimiz saatlik dakikalık bir randevulu sistem değildi. Bizim sistemimiz programlı bir alıştı. Büyük fabrikaların mutlaka bu sıkıntıları önümüzdeki yıllar da yaşamaması için mutlaka belirli bir program dâhilinde çiftçilerimizin pancarlarını fabrikaya teslim etmeleri gerekiyor.”

Diyerek sözlerini şu şekilde sürdürdü;

“Pancarlarımız bin bir emekle yetiştiriliyor ve milli servet fabrikalarımızın ne kadar sağlıklı çalışması gerekiyorsa, çiftçilerimizin de buna yardımcı olmaları gerekiyor. Akabinde aşırı stok pancarlarımızın çürümesine yol açıyor. Elimizden geldiği kadar biz bu sene bunu önlemeye çalıştık. İnşallah önümüzdeki sene bunun alt yapısını oluşturarak, çitçilerimizi bilgilendirerek mutlaka bu sistemi gerçekleştirmeye çalışacağız. Çiftçilerimizden ve ilgili yetkililerden gerekli desteği görürsek bir sıkıntı yaşanmayacağına inanıyorum.” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.