1. HABERLER

  2. EREĞLİ

  3. ‘DEVLET DESTEĞİ İSTEMİYORUM’
‘DEVLET DESTEĞİ İSTEMİYORUM’

‘DEVLET DESTEĞİ İSTEMİYORUM’

Bahçe de ot biçen Yunus Sevinç “Ben Devlet desteği istemiyorum temelde ki sorun çözülsün” dedi.

A+A-

Bahçe de ot biçen Yunus Sevinç “Ben Devlet desteği istemiyorum temelde ki sorun çözülsün” dedi.

Konya’nın Ereğli İlçesine bağlı Belceağaç Mahallesinde yaşayan ve çiftçilik ile uğraşan Yunus Sevim isimli vatandaş, Sütün para etmemesi sütten kar sağlayamadıklarını yem fiyatlarının oldukça yüksek olduğu yem fabrikalarının denetletilmediğini ve bağlı olduğu odalar tarafından çiftçinin sorunlarının dinlenilmediği konusunda, sorunlarını dile getiren Sevinç, yaptığı röportajda şunları ifade etti.

Üretici, Yem Fiyatlarının Yüksek Olması ve Süt Fiyatlarının Düşük Olmasından Dertli!

Hayvan Yetiştiricisi Yunus Sevinç isimli çiftçi “Yem fiyatlarının çok yüksek olması nedeniyle, destek olsun diye mecbur ot biçiyoruz diyen, Sevinç'e bir dokun bin ah işit, Fabrika yemlerinin pahalı olması ve denetimsiz olmasından ve Yetkililerin yemleri hiç denetlemediği ve bağlı oldukları odaların ise seslerine kulak vermediği konusunda serzenişte bulundu. Yemin başlı başına bir sorun olduğunu yemlerin içerisinde bulunan katkı maddelerinin hayvanlarının süt oranında düşüşe neden olduğunu söyleyen Sevinç çiftçinin bağlı olduğu odaların sorunlarıyla ilgilenmediği konusunda açıklamalarda bulundu. Fabrika yemlerinde posa basılıp gönderiliyor. Devletin denetimini istiyoruz yeme ne katıldığı belirsiz” diyen Yunus Sevinç sözlerini şu şekilde sürdürdü;

“Bir çiftçi olarak 30 lt süt veriyorsam yarıya düşüyor. Bunun yemden kaynaklandığını iddia eden Sevinç sorunlarının çok olduğunu ilgisizlikten dert yandı. Devletin özellikle yem fabrikalarını denetlemesi gerektiğini değinen Sevinç, Sorunlarımızı bağlı olduğumuz kurumlara iletiyoruz ama gerekli ilgiyi göremiyoruz dedi. Tarım Bakanımız sağ olsun bir şeyler yapmak istiyor bizlerin sorunları Bakanımıza iletilmiyor ya da iletilemiyor diyerek sözlerine sürdüren Sevinç, Ben destek de istemiyorum benim yem fiyatımı düşürsün süt'e küçük bir zam yapsın başka bir şey istemem dedi.

Tüm problem sütte diyen Sevinç, bağlı olduğumuz oda bizim sıkıntılarımızı tarım bakanımıza iletmiyor. Ben ne hibe ne de destek istiyorum sadece sattığım sütten 1 kuruş kazanayım yeter bana! Bağlı olduğumuz kurumlar gelip sorununuz ney neyden şikâyetçisiniz demiyor. Üstelik bilgilendirmiyor. Ben devlet desteği de istemiyorum, Verilen hibe destekleri nedeniyle işi hayvancılık olmayan insanlar da bu işe girmeyi hedefliyor iyi niyetli olmayarak girmek istemesi de bu kişilerin bizleri ve devletimizi zarara uğratır devletimizin zarar görmesini istemiyorum dedi.

Saman stokçularının da üreticiyi zora soktuğunu dilen getiren Sevinç, ''Temelde ki sorun çözülsün” Yem fiyatlarının aşırı yüksekliği, Süt Fiyatlarının düşük olması ve işi hayvancılık olmayan kişilerin verilen hibelerin yüksek ve cazip olması nedeniyle alakasız insanların bu işe girerek bizleri zora sokması ve Devletimizi aldığı yüksek hibe ile zarara uğratmaları bizleri rahatsız ediyor diyen Sevinç,  sözlerine son verdi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.