1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. Dumlupınar Ortaokulu Mehmet Akif Ersoy’un İzinde
Dumlupınar Ortaokulu Mehmet Akif Ersoy’un İzinde

Dumlupınar Ortaokulu Mehmet Akif Ersoy’un İzinde

Bağımsızlığımızın sembolü olan İstiklal Marşımızın kabul edilişinin yüzüncü yılını kutluyoruz.

A+A-

Bağımsızlığımızın sembolü olan İstiklal Marşımızın kabul edilişinin yüzüncü yılını kutluyoruz. Milli Mücadele Dönemi’nde 12 Mart 1921 tarihinde Mehmet Akif Ersoy tarafından yazılan ve Türkiye Büyük Millet Meclisinde büyük bir coşkuyla kabul edilen marşımız yüz yaşında. Geçen bir asırlık dönemde ruhundan ve coşkusundan hiçbir şey kaybetmeyen ve Türk milletini temsil eden marşımız bu sene daha da coşkulu kutlanmaya devam ediyor.
Bu konuda ilçemiz Dumlupınar Ortaokulunda görevli Türkçe öğretmeni Emre ARAÇ ve sosyal bilgiler öğretmeni Çiğdem İPEK ARAÇ ile öğrencilerinin de yer aldığı İstanbul, Nevşehir, Erzurum, Muğla, Edirne ve Denizli gibi farklı illerden okulların da bulunduğu “Birdik Biz Olduk” adlı eTwinning projesinde İstiklal Marşımız ile ilgili güzel bir etkinlik gerçekleştirildi. Ülkemizin yedi farklı şehrinden öğrencilerimizin işaret dili kullanarak her kıtasının bir araya getirilmesiyle kutlama videosu oluşturuldu. Ülkemizin farklı illerinden katılımın olması bu coşkuyu daha da arttırdı.
Projenin amacı birdik biz olduk sloganıyla tek olmadığımızı kavratmaktı. İstiklal Marşımızın yazılış amacının da birlik, bütünlük ve bağımsızlık olduğunu dile getiren sosyal bilgiler öğretmeni Çiğdem İPEK ARAÇ bu projede yer almaktan hem kendinin hem de öğrencilerinin gurur duyduğunu ifade etti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.