1. HABERLER

  2. EREĞLİ

  3. Dünya Otizm Farkındalık Günü Nisan Ayı Boyunca Devam Ediyor Farkında Mısınız?
Dünya Otizm Farkındalık Günü Nisan Ayı Boyunca Devam Ediyor Farkında Mısınız?

Dünya Otizm Farkındalık Günü Nisan Ayı Boyunca Devam Ediyor Farkında Mısınız?

Birleşmiş Milletler’in otizmin hızlı artışı karşısında kamuoyunun dikkatini çekmek için deklare ettiği 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü‘nde bir çok etkinlik gerçekleştirildi.

A+A-

Birleşmiş Milletler’in otizmin hızlı artışı karşısında kamuoyunun dikkatini çekmek için deklare ettiği 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü‘nde  bir çok etkinlik gerçekleştirildi. Nisan ayı boyunca dünyanın gündeminde olacak otizm, doğuştan gelen ve genellikle yaşamın ilk üç yılında fark edilen karmaşık bir nöro – gelişimsel bozukluk.Otizm farkındalığına destek vermek için akşam saatlerinde Boğaziçi Köprüsü, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü, Galata Kulesi başta olmak üzere, İzmir Saat Kulesi, Beyazıt Yangın Kulesi, Amasya Kalesi gibi birçok yapı mavi ışık ile aydınlatılıyor.

Kazım Demirel Sevgi Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi Okulu otizmi olan sekiz öğrencisi bulunuyor. Bu öğrencilere grup ve birebir eğitim etkinlikleri ve sosyal yaşam beceri etkinlikleri ile çalışmalarını sürdürüyor.

Bugün Downcafe kursiyeri öğrencileri otizmi olan öğrenciler ile birlikte El Sanatları öğretmeni Gülcan ÖZTÜRK’ün rehberliğinde Ebru çalışması yaptılar. Birlikte yemek yediler ve güzel bir gün geçirdiler.Programa AK Parti Ereğli İlçe Başkan Vekili Zübeyir Dursun’da katıldı. Otizmin Farkında Olalım. Otizmi olan bireylere ve özellikle yakınlarına yaklaşımımızda daha duyarlı olalım.

29597936_2021150987899198_5445154466145093747_n-001.jpg

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.