1. HABERLER

  2. EREĞLİ

  3. DÜNYADA SİYAH HAVUÇ DENİLİNCE EREĞLİ AKLA GELECEK
DÜNYADA SİYAH HAVUÇ DENİLİNCE EREĞLİ AKLA GELECEK

DÜNYADA SİYAH HAVUÇ DENİLİNCE EREĞLİ AKLA GELECEK

Konya Etli Ekmek, Ereğli Siyah Havuç Coğrafi İşaret Tescil Belgesi takdim töreni yapıldı.

A+A-

Etliekmek ve Siyah havuç patentlerini Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü verdi. Programa Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Sanayi Komisyonu Başkanı Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız, Konya Valisi Yakup Canpolat, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Ereğli Kaymakamı Ömer Lütfi Yaran, Ereğli Belediye Başkanı Özkan Özgüven, Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Osman Karamercan, TESK Başkanı Bendevi Palandöken, Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Habib Aslan ve çok sayıda davetli katıldı.

         Programın açılış konuşmasını yapan Ali Osman Karamercan: “ Mevlana der ki; ‘Kamil odur ki, koya dünyada eser; eseri olmayanın yerinde yeller eser.’ İnşallah Konya ve Ereğli’nin bu iki değerli ürünü alınan bu patent ile güzel bir eser olacaktır.” dedi.

         Daha sonra kürsüye gelen Ereğli Belediye Başkanı Özkan Özgüven: “Konya’mıza ve Ereğli’mize değer katan bu iki ürünün tescilinin yapılması bizi ziyadesiyle mutlu etti. Siyah Havuç birçok yerde hammadde olarak kullanılıyor. Tıp Doktorlarının Koyu renkli besinleri tavsiye ettiğini biliyoruz, bu koyu renkli besinlerin başında ise Siyah Havuç geliyor. Ereğli’mizde yetişen siyah havuç ülkenin en kaliteli siyah havucu olma özelliğini taşıyor. İlçemizde yaklaşık 10 köyde, 25 bin dekar alanda milli içeceğimiz şalgamın ana hammaddesi siyah havuç yetiştiriciliği yapılıyor. Hal böyleyken siyah havucun tanınır hale gelmesi ve daha çok tüketilmesi çok önemliydi. Biz de üzerimize düşeni yapıp siyah havucu dünya markası yapmak için patentimizi aldık. Sırada beyaz kiraz ve koyun yoğurdu var onlar için de başvurumuzu yaptık. Etli Ekmek ve Siyah Havuç Konya’mıza, Ereğli’mize, Ülkemize hayırlı uğurlu olsun.” dedi.

        Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek: “ Aslında bizim patente ihtiyacımız yok ama dünya markası olabilmek için bu coğrafi işaret belgesini almamız gerekiyordu. Ayrıca Siyah Havuç da Ereğli’nin bir markası oldu artık güzel bir tevafuk oldu. Bu tescillerde emeği geçen herkese teşekkür eder, sizleri saygıyla selamlıyorum. Hayırlı mübarek olsun.” dedi.

        Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü:“ Bu alınan tescil belgeleri çok değerli. Ancak denetim olmazsa Coğrafi İşaret Tescil Belgeleri’nin bir anlamı olmaz. Ülkemizin kalkınması ve ekonomik açıdan tüm şehirlerimizi yörelerine ait ürünlerine patent almaya davet ediyorum.  Bizim geleneksel ürünlerimize hiç bir ülke göz dikemeyecek. Bu ürünler bizimdir. İnşallah bu sene bitmeden coğrafi tescili olmayan ilimiz kalmayacak. Şehirlerimizle bütünleşen her ürünü kazandırmaya devam edeceğiz. Çalışmalar yürütüyoruz. Bu tescil belgelerinin Konya’ya ve Ereğli’ye bereket getirmesini diliyorum.” dedi.

        Program Bakan Özlü’nün Konya ve Ereğli’ye Coğrafi İşaret Tescil Belgeleri’ni vermesiyle son buldu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.