1. HABERLER

  2. EREĞLİ

  3. Dursun’dan Basın Açıklaması
Dursun’dan Basın Açıklaması

Dursun’dan Basın Açıklaması

Ak Parti İlçe Başkanı Zübeyir Dursun AK Parti binasında meclis üyelerinin de katıldığı bir basın toplantısı düzenledi.Dursun şu ifadelere yer verdi;

A+A-

Ak Parti İlçe Başkanı Zübeyir Dursun AK Parti binasında meclis üyelerinin de katıldığı bir basın toplantısı düzenledi.Dursun şu ifadelere yer verdi;

‘’Çok kıymetli basın mensupları, değerli hemşerilerim öncelikle hepinizi saygıyla selamlıyorum. Dün olduğu gibi bu günde Ereğli’mize hizmet etme gayret ve çabası içerisindeyiz. Ak Parti olarak Sayın Cumhurbaşkanımızın Liderliğinde gerek ülkemize  gerekse de Ereğlimize iktidarımız döneminde  birçok eseri kazandırmanın gurur ve sevincini yaşamaktayız. Özellikle Tarım ve hayvancılıkta marka haline gelen şehrimize Sağ Sahil ve Sol Sahil kapalı sistem sulama projesi kapsamsında yaklaşık 1 milyar liralık yatırımı Ereğli’mizin ve çiftçimizin hizmetine sunmuş bulunuyoruz. Hastanelerimizle, Toki konutları, bağlantı yolları, milli eğitim yatırımları, hızlı tren projesi ve yerel yönetimlerle verilen birçok hizmetlerimiz kadim şehrimize değer katmış olup bundan sonraki süreçte de bakanlıklarımızla, büyükşehir belediyemizle tüm imkanlar değerlendirilerek yeni projelerimizi hayata geçirmeye devam edeceğiz. Bu kapsamda millet bahçesi, kentsel dönüşüm, taş evler projesi, atık su arıtma tesisi, yeni sanayi projesi gibi yatırımların Ereğli’mize kazandırılması amacıyla Teşkilatımızla, meclis üyelerimizle, Milletvekillerimizle gece gündüz çalışarak hizmet edeceğiz.

Değerli basın mensupları; malumunuz 31 mart yerel seçimlerinde halkımızın iradesiyle göreve gelen bağımsız Belediye Başkanı Sayın Hüseyin Oprukçu seçim çalışmaları esnasında gerek binlerce vatandaşımızı Belediyede işe alacağı konusunda,  gerekse de yapmayı vaat ettiği hizmetler konusunda sözler vermiştir. Ancak bu güne kadar sosyal medya, belediye meclis toplantıları ve çeşitli ortamlarda kuşatma altında olduğunu, önüne engeller konulduğunu ve çalıştırılmadığını ifade etmektedir.  Ben de sizlere başkanın bu iddiaları ile ilgili konuları sizlerle tek tek paylaşmak istiyorum.

Öncelikle bu güne kadar yapılan meclis toplantılarında Sayın Oprukçu tarafından gündeme getirilen bütün maddelerin tamamına yakını oybirliği ile sadece iki madde ise oy çokluğu ile meclisten geçmiştir. Sormak istiyorum sayın başkana hangi proje ya da vaadiniz Ak Partili  meclis üyeleri tarafından engellenmiştir?

Göreve geldiğiniz günden itibaren 29 milyon liralık kredi talebinin onaylanması mı Ereğli’ye yapacağınız hizmetlere engel olmuştur?

Sayın başkan tarafından Büyükşehir Belediyesi ve Koskiye yapılan İller Bankası payı kesintilerinin hizmete mani olduğu ifade edilmektedir. Ancak bilindiği üzere 6360 sayılı Büyükşehir Yasası 2014 yerel seçimlerinden beri Ülkemizde 30 Büyükşehir Belediyesinde uygulanmaktadır. Bu kesintiler geçtiğimiz dönem Ak Partili olan Ereğli Belediyesin de de uygulanmış ve mevcut şartlarda hizmetler gerçekleştirilmiştir.Yine Sayın Başkanın geçen dönem görev yaptığı Adana Aski’de de Adana’nın ilçelerinden yasal kesintiler yapılarak büyükşehir belediyesi ve Aski ye aktarılmıştır. O zaman şikayet konusu ve hizmete engel olmayan durumun bugün hizmete engel gibi gösterilmesi manidardır. Bu manada 2014-2019 yılları arasında Ereğli Belediyesine İller Bankasından hangi kıstasa göre hangi miktarda ödenek aktarıldıysa ve hizmetler gerçekleştirildiyse bu günde Ereğli Belediyesine aynı miktarda ödenek aktarılmaktadır.

Seçim döneminde binlerce vatandaşımıza iş sözü verilerek insanımızın rızık kaygısı seçim vaadi haline getirilmiştir. Binlerce insanımıza verilen iş sözü belediyenin kurumsal ve mali yapısı göz önüne alındığında gerçekleşmesi mümkün olmayan, popülist bu vaat ucuz siyasetten öteye gidememiştir. Bu durumun neticesinde Sayın Başkan gerçekleşmesi mümkün olmayan vaadini yerine getirmesinin mümkün olmadığının kamuoyunda da anlaşılması neticesinde, çıkış yolu olarak Partimizi, teşkilatımızı, milletvekilimizi yalan yanlış iddialarla hedef haline getirmektedir. Bu bağlamda hiçbir müdahalemiz olmamasına rağmen Ereğli Belediyesi tarafından yapılan İşkur müracaatının reddedilmesinin müsebbibi olarak tarafımızı işaret ederek iftira etmektedir. İşkura Ereğli  Belediyesince yapılan müracaatta 100 kişi için bahçıvanlık dalında kursiyerlik talebi yapılmıştır. İşkurun incelemeleri sonucunda yapılan başvuru mevzuata uygun olmamasından dolayı kabul görmemiştir.

Bu doğrultuda 28 ilçesi Cumhur İttifakında olan Konya’nın hiçbir ilçesinde verilmeyen MEB kapsamındaki işçilerin Ereğli Belediyesine verilmemesinin sebebi iddia edildiği gibi bağımsız Belediye ya da bağımsız Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu değil genel uygulamalardan kaynaklanan yasal gerekçelerdir. Kaldı ki biz Ak Parti olarak tüm hemşerilerimizin bir iş sahibi olmaları ve çalışmak istedikleri alanlarda istihdam edilmeleri yönündeki tüm girişimlerde destek olmaya devam ediyoruz, edeceğiz.Dolayısıyla başkanın bu tür söylemleri iftiradan öteye gidememektedir. Konya’nın herhangi bir ilçesinde farklı bir uygulama olan TYP kapsamında işçi alımı söz konusu olursa ve Ereğli Belediyesi bundan faydalandırılmazsa sayın başkana söz hakkı doğacaktır.

Ayrıca, istihdam konusunda önünün kesildiğini iddia eden sayın başkan Oprukçu mevcut  belediye personeline yani kendi çalışanlarına baskı ve zorlamalarla neticesinin ne olacağı belli olmayan evraklara imzalar attırmaktadır. Kadroya alınan mevcut taşeron işçilerine sözleşmeler imzalatılmakta, üye oldukları sendikalardan baskıyla istifaları istenmek suretiyle mobbing uygulanmaktadır. İşçilere ve memurlara önceden verilmiş hak olan maaş ve ek ödemeler kesilerek çalışanlar mağdur edilmektedir.

Belediyecilik faaliyetleri  her yönüyle  özellikle yapılan harcamalar, mal ve hizmet alımları itibarıyla şeffaf olmak durumundadır. Yönetimlerin öncelikli görevlerinin kamu kaynaklarının en verimli şekilde kullanmak olduğu unutulmamalıdır. Sayın başkandan henüz tahsisini bile almadığı Akhüyükte sondaj yapılması ile ilgili ihale yapıp yapmadığı, ayrıca aynı sondajın devlet kurumu olan  MTA tarafından yapılması halinde çok daha uygun maliyetlerin söz konusu olup olmayacağı hakkında  kamuoyunu bilgilendirmesini beklemekteyiz. Ayrıca Ereğli Belediyesinde resmi girişi yapılmadan  çalışan, kamu görevi yürüten personel olup olmadığı konusunda  da  sayın başkanın yine Ereğli  kamuoyuna bilgilendirme yapmasının  uygun  olacağı  kanaatindeyiz.

Bu çerçevede şu konuya dikkatinizi çekmek isterim; Belediye Başkanlığı makamı suni gündemler oluşturarak vatandaşı oyalama, ağlama, yakınma makamı değildir. Belediye başkanı şehr-i emin olarak şehrin ihtiyaçlarını karşılama, şehrin geleceğini planlama, Ereğli odaklı hizmetleri gerçekleştirme ve bu doğrultuda gayret göstermekle yükümlüdür.

Son olarak, Bizler Ereğli’yi seviyoruz. Ereğlimize hizmet etmeye devam edeceğiz. Katılımlarınızdan dolayı teşekkür eder bu vesile ile tüm hemşerilerime saygı ve sevgilerimi sunarım.’’ dedi

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.