1. HABERLER

  2. EREĞLİ

  3. Dursun’dan Yazılı Basın Açıklaması
Dursun’dan Yazılı Basın Açıklaması

Dursun’dan Yazılı Basın Açıklaması

AK Parti Ereğli İlçe Başkanı Zübeyir Dursun yazılı basın açıklamasında bulundu.

A+A-

KAMUOYUNA;

AK Parti Ereğli İlçe Başkanı Zübeyir Dursun yazılı basın açıklamasında bulundu.

Bilindiği üzere; Ülkemiz geneli ve Ereğli’mizde 31 Mart 2019 tarihinde mahalli idareler seçimleri gerçekleştirilmiş ve milletimizin takdiri ile şehirlerimizi yönetecek idarecilerimiz belirlenmiştir. Bu doğrultuda, seçilen belediye başkanlarının kendilerinin belirleyeceği yönetim kadrosu ile birlikte çalışması iradesinin olması da doğal bir sonuçtur.

Ancak; son zamanlarda Ereğli Belediyesinde çalışan personel hakkında yapılan uygulamalar kamu vicdanını, çalışma barışını etkileyen ve doğurduğu etkiler neticesinde personel ayrıştırılarak toplumsal birliğimize dahi zarar veren boyutlara ulaşmıştır. Şöyle ki; seçimin neticelenmesini takiben şu an görev başında olan yönetimi desteklemediği ifade edilen personel öteki ilan edilerek, psikolojik baskı ve yıldırma politikasına tabi tutulmuştur. İdari kadroda bulunan personelin kazanılmış haklarına bakılmaksızın müdürlük görevinden zorla istifaları alınmış daha sonra görev,kadro ve ünvanına uygun olmayan görevlendirilmelerde bulunulmuştur. Yine sadece mevcut yönetime siyasi destek verilmediği kanaati ile merkeze uzak mahallelere unvan ve kadro gözetilmeksizin sürgün mantığı güderek görevlendirilmelerde bulunulmuştur. Özellikle işçi statüsünde olan personel yine baskıya maruz bırakılarak büro görevi bulunan ve belirli eğitime sahip arkadaşlar bayan erkek ayrımı yapılmaksızın bedenen yapılan işlerde görevlendirilmişlerdir. Yine öteki ilan edilen personel sadece öç alma duygusu ile çöp kamyonunun arkası tarzı ya da özellikle herkesin göreceği alanlarda temizlik personeli olarak görevlendirme tarzı işlemlere maruz kalmıştır. Bu süreçte istifa ettirilen personeller olduğu gibi yine çıkartılmak istenen personel üzerinde baskıların devam ettiği maalesef gözlemlenmektedir. Ayrıca işçi statüsünde çalışan personelin maaşlarının düşürülmesi ve özellikle zamanında maaşlarının yatırılmamasının bir baskı unsuru olarak kullanılması da çalışma barışına ve kurum içi huzura büyük zarar vermektedir.

Özellikle seçim zamanında hiçbir çalışanın ekmeği ile oynanmayacağı vaatleri veren ve “Huzur Şehri Ereğli” söylemlerini dilinden düşürmeyen mevcut belediye yönetimi, bugün belediyede çalışan her personelin bizim evladımız olduğunun bilincine varmalı, personele yapılan haksız-hukuksuz uygulamaların şehrin huzuruna ve toplumsal barışa zarar verdiğini görerek bu tür uygulamalardan bir  an önce vazgeçmelidir.Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.