1. HABERLER

  2. Eğitim Sen'den Basın Toplantısı

Eğitim Sen'den Basın Toplantısı

Eğitim Sen Soma’da yaşanılan maden faciasında hayatını kaybeden işçilerimiz için bir basın toplantısı düzenledi.Sendika binasında düzenlenen basın...

A+A-

Eğitim Sen Soma’da yaşanılan maden faciasında hayatını kaybeden işçilerimiz için bir basın toplantısı düzenledi.

Sendika binasında düzenlenen basın toplantısı saygı duruşu ile başladı. Ardından açıklamalarda bulunan sendika Başkanı Serdal Alan ölen madencilerimiz tüm Türkiye’yi yasa boğdu buna kaza demek doğru değildir,yeterli iş güvenliği tedbiri alınmadığı için göz göre göre gelen bir cinayettir. Soma’da yaşanan katliam bugüne kadar meydana gelen iş cinayetlerinin en acı halkası olmuştur dedi.

Türkiye’de her yıl maden ocaklarına onlarca kurban gidilmesine rağmen bugüne kadar madenlerde hiçbir önlem alınmamış, göstermelik denetimler yapılmış,madenlerde ki çalışma koşulları ile ilgili en temel koşullar göz ardı edilerek katliam gibi cinayete resmen davetiye çıkarmıştır.Soma’da yaşanılan iş cinayetinin temel nedeni yıllardır bütün uyarılara rağmen ısrarla hayata geçirilen özelleştirme ve taşeronlaşma sisteminin resmi devlet politikası haline gelmesidir.  Soma’da meydana gelen katliamın sorumlusu güvencesiz çalıştırmayı  yaygınlaştıran işçi sağlığı ve iş güvenliği tedbirini almayı maliyet unsuru olarak gören patronlar ve hükümettir.

Bu duygu ve düşüncelerle bu feci olayda hayatını kaybeden işçi kardeşlerimize Allah’tan rahmet yakınlarına ise baş sağlığı diliyoruz.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.