1. HABERLER

  2. En Fazla Atık Yağ Toplayan Okullar Ödüllendirildi

En Fazla Atık Yağ Toplayan Okullar Ödüllendirildi

 Konya Büyükşehir Belediyesi’nin bitkisel atık yağların çevreye verdiği zararın önüne geçmek amacıyla düzenlediği “Okullar Arası Bitkisel...

A+A-

 Konya Büyükşehir Belediyesi’nin bitkisel atık yağların çevreye verdiği zararın önüne geçmek amacıyla düzenlediği “Okullar Arası Bitkisel Yağ Toplama Yarışması”nda dereceye giren okullara ödülleri verildi.

         Konya Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği “Okullar Arası Bitkisel Yağ Toplama Yarışması”nda dereceye giren okullara ödülleri verildi.

        Büyükşehir Belediyesi Mevlana Kültür Merkezi’nde düzenlenen programda konuşan Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Ali Özer, kızartma amaçlı kullanılan yağların bilinçsiz kullanımının ve çevreye atılmasının çevre ve insan sağlığına zararlarını anlatarak, toplanan yağların hem ekonomiye hem de çevreye katkı sağladığını söyledi.

        OKULLARA ÖDÜLLERİ VERİLDİ

        Konuşmaların ardından Okullar Arası Bitkisel Yağ Toplama Yarışması”nda ilkokul kategorisinde birinci olan Hakim Ömer Onsun İlkokulu’na bilgisayar laboratuvarı, ortaokul kategorisinde birinci olan Mehmet Karacığanlar Mevlana İmam Hatip Ortaokulu’na müzik laboratuvarı, lise kategorisinde birinci olan Türk Telekom Erol Güngör Sosyal Bilimler Lisesi’ne de bilgisayar laboratuvarı hediye edildi.

        Programa katılan Vali Yardımcısı Fazlı Akgün, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları Abdülmelik Ötegen ile Ercan Uslu, dereceye giren ve yarışmaya katılan tüm okullara plaket ve sertifika takdim etti.

        Necmettin Erbakan Üniversitesi Güzel Sanatlar Bölümü ile Konya Fotoğraf Amatörleri Derneği’nin çevre konulu resim ve fotoğraf sergisinin açılışının da yapıldığı program müzik dinletisi ile sona erdi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.