1. HABERLER

  2. Engelsiz Yaşam İçin Bir Fazla Hizmet

Engelsiz Yaşam İçin Bir Fazla Hizmet

Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu göreve geldiği günden beri engelli bireylerin yaşamlarını kolaylaştırmak bakımından hizmetlere yenilerini...

A+A-

Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu göreve geldiği günden beri engelli bireylerin yaşamlarını kolaylaştırmak bakımından hizmetlere yenilerini de ekleyerek engelli bireyler için engelsiz bir yaşam hedeflediklerini dile getirdi.

Engelli bireylere yapılan  hizmetler çerçevesinde hayırsever vatandaşların sağladığı katkılarla tekerlekli sandalye dağıtımı ile engellileri mutlu eden Belediye Başkanı Oprukçu, Ereğli’ye bağlı Özgürler Köyünde ikamet eden ve kısmi felç olan engelli Hasan Yazıcı’yı da 3 Aralık Dünya  Engelliler Günü gibi anlamlı bir günde sevindirerek hayır duasını aldı.Kısmi felç geçirerek yürüme ve konuşma yeteneğini kaybeden 85 yaşındaki Hasan Yazıcı’ya ihtiyacı olan tekerlekli sandalye Başkan Oprukçu’nun talimatıyla teslim edildi.Yazıcı’nın ailesi başta olmak üzere komşuları ve Özgürler Köyü muhtarı Dursun Karadağ,Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu’ya teşekkür ederek,Oprukçu’nun engelli vatandaşlara yönelik sürdürdüğü hizmetleri gözlemlediklerini ve  engelli bireylere yönelik sunulan Belediye hizmetlerinden dolayı memnun olduklarını ifade ettiler.Özgürler Köyü muhtarı Dursun Karadağ ; “ Sayın Oprukçu her alanda hizmetlerini başarıyla yürütüyor.Engelli engelsiz bütün vatandaşlara her konuda yardımcı olarak hizmetlerini sunuyor.Belediye Başkanımızdan çok memnunuz. Başkan Oprukçu ,köylü,şehirli,kasabalı,engelli ,engelsiz ayırımı yapmadan her kesime hizmetleriyle ulaşıyor veriyor.Tekerlekli sandalyeye kavuşan Hasan Yazıcı ve ailesi adına Belediye Başkanımız Hüseyin Oprukçu’ya çok teşekkür ediyorum ve önümüzdeki 5 yıl içerisinde  kendisini tekrar Belediye Başkanı olarak görmek istiyoruz “ dedi.

Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu, belediye olarak toplumun tamamını kucaklayacak projelere imza attıklarını ifade ederek, “Bir taraftan kentin daha yaşanabilir bir hale gelmesi için projeleri hayata geçirirken, toplum içerisinde yer alan çocuklar, yaşlılar ve engelli vatandaşlarımız da düşünülerek hareket edilmiştir. Çocuklarımız için oyun alanları ve parkları dizayn ederken, yaşlılar ve engelli vatandaşlarımız içinde kaldırım çalışmaları, hizmet binalarımızda asansörler unutulmamıştır. Özellikle toplu taşıt araçlarını kullanan engelli ve yaşlı vatandaşlarımız düşünülerek asansör sistemi zorunlu hale getirilmiştir” dedi.

Kentin ana arterlerinde bulunan trafik sinyalizasyon araçlarında da özellikle görme özürlü vatandaşların düşünülerek sesli sisteme geçiş yapıldığını hatırlatan Başkan Oprukçu, “ Şu anda büyük kentlerde var olan ve yeni yeni görülmeye başlayan sesli sinyalizasyon yaya geçitlerini biz göreve geldiğimiz zaman hayata geçirdik. Çünkü önceliğimiz engelsiz bir Ereğli oluşturmaktı. Bu amaçla düzenlemeler sistemli ve adım adım ilerlemeye devam ediyor. Her şey tam istediğimiz ölçüde olmasa bile engelli vatandaşlarımızın temel sorunlarını çözecek önlemlerin alındığını söyleyebilirim” şeklinde konuştu.

Sivil toplum örgütleri ve hayır sever vatandaşların katkılarıyla yüzün üzerinde tekerlekli sandalye temini ve dağıtımının gerçekleştirildiğini dile getiren Başkan Hüseyin Oprukçu, “Bu araçların tamamı gerçekten ihtiyaç sahibi olan insanlarımıza ulaştırılmıştır. Bu konuda çeşitli engelli derneklerinden de görüş alış verişinde bulunulmuştur. Tekerlekli sandalyelerin bir bölümü ise vatandaşlarımızın engel durumu göz önüne alınarak akülü olarak temin edilmiştir. Biz belediye olarak engelleri ortadan kaldırabilmek ve bu insanlarımızın toplumdaki diğer fertler gibi üretime katkı sağlamalarını temin etmek amacıyla düzenlemesini yaptığımız Oğuz Ata Tesislerinde Ereğli Belediyesi Engelle Yaşam Çalışma Ofisi’ni hayata geçirerek burada iş eğitim kursları düzenliyoruz. Ayrıca yine aynı tesislerde Down Sendromlu engelli vatandaşlarımızın iş eğitimi ve çalışma düzenini yaşayarak öğrenebileceği Down Cafe açılması için hassasiyet göstererek gerekli düzenlemeler yapıldıktan sonra Milli Eğitim Müdürlüğü’ne devrini yaptık. Ayrıca, 500 Evler Mahallemizde bulunan Özel öğrencilere eğitim hizmeti veren İş Okulu’nda gerekli düzenlemelerin yanı sıra İş Atölyesi’ni yaparak kendilerine teslim ettik” diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.