1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Erdoğan kısıtlamalar kalakacak mı sorusunu cevapladı
Erdoğan kısıtlamalar kalakacak mı sorusunu cevapladı

Erdoğan kısıtlamalar kalakacak mı sorusunu cevapladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar

A+A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Grup Toplantısı sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Kısıtlamalar ne zaman kalkar? sorusuna cevap veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Kabine Toplantısı'ndan sonra varsa öyle bir şey açıklarız' dedi.

ESNAFA DESTEK ÖDEMESİ MÜJDESİNİ AÇIKLADI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, esnafı bugüne kadar yalnız bırakmadıklarını, bundan sonra da yalnız bırakmayacaklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Şimdi de yeni bir müjdeyi sizlerle paylaşmak istiyorum. Lokanta restoran ve kafe gibi sektörlerde alınan tedbirler nedeniyle faaliyetleri kısıtlanan, 2019 cirosu 3 milyon lira ve altı olan, gerçek usulde vergilendirilen ticari işletmelere destek ödemesi yapacağız. Cirosu 2020 yılında bir önceki yıla kıyasla yüzde 50 ve daha fazla azalan işletmelerimize, 2 bin liradan az ve 40 bin liradan fazla olmamak üzere ciro kaybının yüzde 3’ü oranında destek ödemesi yapacağız. Sosyal Koruma Kalkanı çerçevesinde bugüne kadar 46 milyar liralık bir kaynağı karşılıksız olarak her kesimden insanımıza aktardık. Salgının seyrinin endişe verici seviyelere çıkması, geçtiğimiz aylarda bizi daha sıkı tedbirler almaya ve uygulamaya yöneltti. Vaka ve hasta sayısının salgının tehdit olmaktan çıkacağı seviyeye kadar gerilemesiyle yeniden normalleşme adımlarını atmaya başlayacağımız açıktır. Bunun için öncelikle milletimizin 'tamam' diye ifade ettiğimiz temizlik, maske, mesafe kurallarına sıkı bir şekilde riayet etmesi gerekiyor. Aşılanan kişi sayısının toplumda genel koruma sağlayacak rakamlara ulaşması da önemli bir kriterdir. Yerli aşı çalışmalarımızın kullanılabilir seviye gelmesi önümüzü daha kolay görebilmemizi sağlayacaktır. Yurtdışından temin ettiğimiz aşıları hızla hizmete sunarken, yerli aşıyla ilgili çalışmalarımızı da yakından takip ediyoruz."

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.