1. HABERLER

  2. EREĞLİ

  3. Ereğli Arabuluculuk merkezi hizmete açıldı
Ereğli Arabuluculuk merkezi hizmete açıldı

Ereğli Arabuluculuk merkezi hizmete açıldı

Konya’nın Ereğli ilçesinde, Ereğli Arabuluculuk Tahkim  Uyuşmazlık ve Çözüm Merkezi düzenlenen törenle hizmete açıldı.

A+A-

Konya Barosu’na kayıtlı 5 avukat, bir araya gelerek Ereğli’de Arabuluculuk Tahkim-Uyuşmazlık Çözüm Merkezi açtı. Düzenlenen açılış programına Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu, Konya Baro Başkanı Av. Mustafa Aladağ, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Arıcan, S.S Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Mustafa Oymak, çok sayıda avukat ve misafirler katıldı.

Arabuluculuk merkezinin açılış kurdelesi, Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu, Konya Baro Başkanı Mustafa Aladağ, Av. Sevim Atalay ve Esnaf ve Kredi Kop. Başkanı Mustafa Oymak tarafından yapıldı. Arabuluculuk merkezinin açılışında, Başkan Oprukçu ve Baro Başkanı Aladağ yapmış olduğu konuşmalarda şu ifadelere yer verdi.

Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu, Adaletin yerini bulmasındaki her süreç kutsaldır. Arabuluculuk Merkezinin de adaletin yerini bulmasında önemli görev üstleneceğine inanıyorum ifadelerinde bulunan Oprukçu, hayırlı olsun temennisinde bulundu.

eregli-arabuluculuk-merkezi-hizmete-acildi.jpg

Konya Barosu Başkanı Mustafa Aladağ ise, Adalet Bakanlığının arabuluculuk merkezleri ile ilgili yoğun çalışmasının olduğunu dile getirdi ve arabuluculuk merkezini açan avukat arkadaşlarımızın da bilgi ve birikimlerini adaletin tecellisinde faydalı şekilde değerlendireceklerine inanıyorum ifadelerinde bulundu.

Ereğli Arabuluculuk Tahkim-Uyuşmazlık Çözüm Merkezinde Av. Sevim Atalay, Av.Teyfik Fikret İvgen, Av. Mehmet Uğur Aktürk, Av. Bilal Soylu, ve Av. Fatma Üstündağ ile birlikte 5 avukat arabuluculuk görevini icra edecekler. Arabuluculuk hizmeti verecek olan avukatların, taraflar arasındaki bazı uyuşmazlıkları mahkemeye gitmeden çözüme kavuşturacağını belirten Av. Sevim Atalay, Dünyada arabuluculuk uygulamaları yaygın ve oturmuş durumda. Ülkemizde de başlayan bu uygulama ile Arabuluculuk yöntemi, ekonomik, hızlı, gizli ve gönüllü bir alternatif çözüm yoludur. Vatandaşların yıllar süren yargılama aşamalarını, kısa bir sürede sonuçlandıran bir sistemdir. işçi-işveren arasındaki sorunlar açılan bu merkezler arasından ilk önce yapılacak görüşmelerden sonra ya anlaşma yolu bulunacak, bulunmadığı takdirde ise mahkemelerde sonuçlanacaktır. Bu zorunlu olacaktır dedi. Ereğli Arabuluculuk uyuşmazlık çözüm merkezi, Halk bankası Ereğli şubesi arkasında hizmete açıldı. Hayırlı olsun.

eregli-arabuluculuk-merkezi-hizmete-acildi-001.jpg

eregli-arabuluculuk-merkezi-hizmete-acildi-002.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.