1. HABERLER

  2. EREĞLİ

  3. EREĞLİ BELEDİYESİ ALİ TALİP ÖZDEMİR AŞ OCAĞI MUHTEŞEM BİR PROGRAMLA HİZMETE AÇILDI
EREĞLİ BELEDİYESİ ALİ TALİP ÖZDEMİR AŞ OCAĞI MUHTEŞEM BİR PROGRAMLA HİZMETE AÇILDI

EREĞLİ BELEDİYESİ ALİ TALİP ÖZDEMİR AŞ OCAĞI MUHTEŞEM BİR PROGRAMLA HİZMETE AÇILDI

Korkut Ata Sosyal Tesisleri içerisine taşınan ve önceki dönem Ereğli Belediye Başkanı, Türkiye’nin İlk Çevre Bakanı Ali Talip Özdemir’in adı verilen Ereğli Belediyesi Ali Talip Özdemir Aş Ocağı’nın açılışı gerçekleştirildi.

A+A-

Açılışa Cumhur İttifakı Bakırköy Belediye Başkan Adayı Ali Talip Özdemir de telefon görüşmesiyle katıldı onun yanı sıra Ereğli Kaymakamı Oğuz Cem Murat, İlçe Jandarma Komutanı Fatih Kurt, Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Musa Yılmaz ve Yönetim Kurulu Üyeleri, AK Parti İlçe Başkanı İbrahim Erol ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Ülkü Ocakları İlçe Başkanı Lutfi Tekeli ve Yönetimi, AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Özal Korkmaz, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Özlem Keçeci, Milliyetçi Hareket Partisi ve AK Parti Belediye Meclis Üyeleri, STK Temsilcileri, Oda ve Birlik Başkanları, muhtarlar, Belediye çalışanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

“AŞ OCAĞIMIZIN EREĞLİ’MİZE HAYIRLI UĞURLU OLMASINI TEMENNİ EDİYORUM”

Milliyetçi Hareket Partisi Ereğli İlçe Başkanı Musa Yılmaz: “Cumhur İttifakı’na gönül vermiş kıymetli gönül dostları öncelikle hepinizi saygı, sevgi, hürmet ve muhabbetle selamlıyorum. Ereğli Belediyemizin aş ocağı açılışına hepiniz hoş geldiniz, şeref verdiniz.Özel ve güzel bir gün hem ismiyle müstesna, kıymetli büyüğümüz Ali Talip Özdemir Bey’in ismini taşımasıyla da çok özel bir durum ve güzel bir görüntü. İnşallah yeni aş ocağımız Ereğli’mize hayırlı uğurlu olur. Eski aş ocağını biliyorduk imkanlar kısıtlıydı hizmette aksaklıklar oluyordu ama Belediye Başkanımız sağ olsun. Bu şehrin açı ve açığı kalmasın diye mücadele ediyor. Bu mücadele de onlardan bir tanesi Milliyetçi Hareket Partisinin üretken belediyecilik, sosyal belediyecilik anlamında çalışmalarının bir örneği. Kendisine huzurlarınızda çok teşekkür etmek istiyorum. Şahsım, teşkilatım, hemşerilerimiz adına bu güzel tesisin hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyoruz, istifade eden bol olsun. İnşallah çok hayır duaları alır zaten yolu açık, yoluuzun hayır duasına da ihtiyacımız var. Onun dışında da 31 Mart’ta sandıklarda da oylarınıza ihtiyacımız var. Aş ocağımızın Ereğli’mize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyor, hepinize saygı sevgi ve muhabbetlerimi sunuyorum” şeklinde konuştu.

“BİZİM HİZMETLERİMİZ ORTADA HİZMETİMİZ NET, ADAYIMIZ NET, KARARIMIZ NET HAYIRLI UĞURLU OLSUN”

AK Parti Ereğli İlçe Başkanı İbrahim Erol: “Cumhur İttifakı’nın birliğimizin beraberliğimizin bir meşalesi olduğunu bugün bu açılışta hep birlikte görmüş bulunmaktayız. Değerli Başkanım vermiş olduğunuz isim için şahsınızda Milliyetçi Hareket Partisi’ni kutluyorum ve çok teşekkür ediyorum. Aş ocağı yalnızca yemeklerin paylaşıldığı ortamdan ziyade sevginin, dayanışmanın birliğin beraberliğin hoş sohbetlerin gerçekleştiği ocak olmasıyla da ön plana çıkmaktadır. Aş ocağı Ereğli’miz için gerçekten kıymetli daha önceki alanımızda kısıtlıydı ondan dolayı bu alan bugün bizim için çok değerli oldu.Yapılan hizmetler oya orantılı değil, gerçekten hizmet için yapılıyor.Laf üstüne laf üreten bir İttifak değiliz bunu hep söyledik.Taş üstüne taş koyan proje üretip ve emeği geçerek hizmetleri ortaya koyan gerçek bir belediyecilik yapıyoruz. Hüseyin Başkan bugün bir örneğini gerçekleştirdi.Bizim hizmetlerimiz ortadahizmetimiz net, adayımız net, kararımız net. Hayırlı uğurlu olsun, Allah’a emanet olun” şeklinde konuştu.

“BİZ MİLLET OLARAK AYAK BASTIĞIMIZ HER YERE BESMELEYLE GİRDİK AŞ OCAKLARIYLA, İMARETHANELERLE ‘ İNSANI YAŞAT Kİ DEVLET YAŞASIN ’ DÜSTURUYLA HAREKET ETMİŞ BİR MİLLETİN ŞEREFLİ MENSUPLARIYIZ”

Başkan Oprukçu: “Öncelikle hepinizi saygıyla selamlıyorum. Ali Talip Özdemir Bey eski Çevre Bakanımız, Eski Belediye Başkanımız şimdi Cumhur İttifakı’nın Bakırköy Belediye Başkanı Adayı kendisini buradan saygıyla selamlıyorum, Allah onu da muvaffak etsin, başarıları daim olsun. Ereğli’de Belediye Başkanı olarak göreve başladığı besmeleyi çektiği günlerde yaptığı ilk işlerden bir tanesi Aş Ocağı’nı açmak olmuş. Tabii milli duyarlılığı olan, bu manada hassasiyetleri olan insanların yapması lazım gelen, Türk Milleti’nin şerefli bir mensubunun yapması lazım gelen en öncelikli şeylerden bir tanesi, hepiniz bilirsiniz ki biz millet olarak ayak bastığımız her yere besmeleyle girdik. Aş Ocaklarıyla, imarethanelerle“insanı yaşat ki devlet yaşasın” düsturuyla hareket etmiş bir milletin şerefli mensuplarıyız. Biz de bu vesileyle besmeleyi çektiğimiz Korkut Ata Sosyal Tesislerinde ilk yaptığımız, ilk hizmete açtığımız yer aş ocağımız. Türk olmanın, İslam inancına sahip olmanın, Elhamdülillah Müslüman olmanın doğal sonucu olarak yani emredildiği üzere insanımızın karnını doyurmakla başlıyoruz. Aç açık kalmasın bu memlekette işsiz de kimse kalmasın diye nasıl çırpındığımızı bilirsiniz ama öncelikle aç açık kalmayacak. Açlarımız, aç kalanlarımız, ihtiyaç sahiplerimiz burada doyurulacak, ihtiyaçları karşılanacak, sabah kahvaltısını burada yapabilecek, öğle yemeği evine gidebilecek, akşam yemeği isterse burada yiyebilecek gecenin bir vaktinde de Allah’ın izniyle onlara da ulaşma imkanımız olacak. Buradaki hizmet yapan arkadaşlarımızın görev süresini 2 vardiyaya çıkarıyoruz yani, gece de açık olacak burası bir de önümüzdeki hafta inşallah Çarşamba günü muhtemelen saat 14.00’te Kız Öğrenci Misafirhanemizi açacağız. Değerli arkadaşlarım, sevgili hemşerilerim inşallah kızlarımız, hemşerilerimiz, misafirlerimiz de burada yemeklerini ağız tadıyla sabah, öğle, akşam yiyebilecek ücretsiz olarak. Onlar Ereğli’mizde zaten misafir Kız ÖğrenciMisafirhanesi koyduk adını yani Kredi Yurtlar Kurumu’ndan yurt çıkıncaya kadar ya da çıkmazsa okulları bitinceye kadar burada Ereğli Belediyesi’nin ve Ereğli’nin misafiri olarak kalmaya devam edecekler Allah’ın izniyle” ifadelerini kullandı.

“Değerli hemşerilerim şimdi Ali Talip Özdemir Bey önceki dönemlerde Ereğli’mize çok güzel hizmet yapmış bir değerli büyüğümüz şimdi Bakırköy’de hizmet etmek için yola çıkmış bir vaziyette Allah onu muvaffak etsin biliyorum ki Çevre Bakanlığı döneminde de Ereğli’mize ve Türkiye’mize çok büyük hizmetleri oldu hatta Çevre Müsteşarlığıydı da o zaman ilk Çevre Bakanımız Ereğli’mizden çıkmış vaziyette bunun da böyle bilinmesini arzu ederim. Ben şimdi Ali Talip Özdemir Bey ile sizi buluşturmak da istiyorum bu vesileyle inşallah bir ve beraber, el ele tutuştuğumuzda muhteşem bir geleceği Ereğli’de Korkut Ata Sosyal Tesislerinde de inşa etmeye devam edeceğiz. Biraz önce bir bacımız dedi ki ‘buralardaoturma yerleri olsun’ sosyal tesis olacak hepsi çay bahçeleriyle, pastaneleriyle hatta alışveriş merkezleriyle belki Valilik Hizmet Binası’yla belki Belediye Başkanlığı Hizmet Binası’yla inşallah burası 47.000 metrekarelik bir alan Allah’ın izniyle sevgili hemşerilerim sizlere hizmet etmeye devam edeceğiz” sözlerinin ardından telefon araması yaparak Cumhur İttifakı Bakırköy Belediye Başkan Adayı Ali Talip Özdemir’i hemşerileriyle buluşturdu.

Başkan Oprukçu: “Sayın bakanım öncelikle saygılarımızı sunuyoruz, size başarılar diliyoruz sizin Ereğli’de emeğiniz çok, Ereğli’mizde Aş Ocağı kültürünü ilk başlatan Belediye Başkanı olmanızhasebiyle de Ereğli Belediyesi Ali Talip Özdemir Aş Ocağı adını verdik Taş Evler’in birinci bloğunda burası geniş bir yer 2 vardiya halinde hizmet verecek sabah kahvaltısı, öğle yemeği, akşam yemeği de dahil olmak üzere evlere servisin dışında hizmet vermeye devam edecek Sayın Bakanım buyurun” sözleriyle sözü Ali Talip Özdemir’e verdi.

“SEVGİLİ HEMŞERİLERİM HÜSEYİN OPRUKÇU BENİM KARDEŞİM HAKİKATEN DÜRÜST, İLKELİ, ÇALIŞKAN CUMHUR İTTİFAKI’NIN DA ADAYI OLARAK BU DÖNEM ONU BOL BOL DESTEKLEMEMİZ GEREKİYOR. NİYE BİLİYOR MUSUNUZ, BEN ONU YAPAMADIM ALLAH NASİP EDERSE BAKIN BİRAZ ÖNCE ORADAKİ YERLERDE VALİLİK BİNASI’NDAN BAHSETTİ ALLAH NASİP EDERSE ANKARA’DA BİZ DE ELİMİZDEN GELEN GAYRETLE VALİLİĞİ GETİRECEĞİZ ORAYA HÜSEYİN BAŞKANIMIZI DA İL BELEDİYE BAŞKANI OLARAK İLAN EDECEĞİZ”

Cumhur İttifakı Bakırköy Belediye Başkan Adayı Ali Talip Özdemir: “Sevgili Başkanım, Allah sizden razı olsun. Bütün hemşerilerime başta yönetici arkadaşlarıma ve zatıalinize çok teşekkür ediyorum. Çok büyük bir hizmet geliştiriyorsunuz, Ereğli size inşallah gönül dolusu destek verecek bu hizmetlerinizden dolayı.Taş Evler benim için çok önemli, ben oradan yetiştim biliyorsunuz Sümerbank’ta rahmetli babam işçi olarak çalışıyordu oranın ekmeğiyle büyüdük ve o zaman belediye nerde Yardımseverler Derneği Aşevi açmıştı, oradan ekmek alarak eve götürüyorduk bakın yıllar sonra Allah neleri gösterdi zatıalinizin desteğiyle, gayretiyle orada benimhiç katkım olmadığı halde ismimi verdiniz Allah sizden razı olsun, yolunuz açık olsun. Sevgili hemşerilerim Hüseyin Oprukçubenim kardeşim hakikaten dürüst, ilkeli, çalışkan Cumhur İttifakı’nın da adayı olarak bu dönem onu bol bol desteklememiz gerekiyor. Niye biliyor musunuz, ben onu yapamadım Allah nasip ederse bakın biraz önce oradaki yerlerde Valilik Binası’ndan bahsetti Allah nasip ederse Ankara’da biz de elimizden gelen gayretle Valiliği getireceğiz oraya Hüseyin Başkanımızı da İl Belediye Başkanı olarak ilan edeceğiz” şeklinde konuştu.

EREĞLİLİ HEMŞERİLERİMDEN İSTİRHAMIM SİZE DOLU DOLU GÜÇLÜ BİR ŞEKİLDE OY VERİLMELİ Kİ BİZ İL’İ İSTEYEBİLME İMKANINA ANKARA’DA SAHİP OLALIM.HÜSEYİN OPRUKÇU EREĞLİ’DE DÜNYANIN DESTEĞİNİ ALDI GELDİ CUMHUR İTTİFAKI OLARAK VE DAMGASINI VURDU DİYEBİLELİM

Ali Talip Özdemir: “Bir tek ihtiyacımız var bizim, benim Ereğlili hemşerilerimden istirhamım size dolu dolu güçlü bir şekilde oy verilmeli ki biz İl’i isteyebilme imkanına Ankara’da sahip olalım. Hüseyin Oprukçu Ereğli’de dünyanın desteğini aldı geldi Cumhur İttifakı olarak ve damgasını vurdu diyebilelimsiz zaten hizmetlerinizle damga vurdunuz çok güzel işler yaptınız Allah sizden razı olsun ve inşallah Vilayeti de beraber bizim gayretimizle oraya o bayrağı dikeceğiz, Kaymakamımızı daVali olarak ilan edeceğiz.Arkadaşlar Ereğli çok güzel, çok mübarek bir şehir ne olur ona sahip çıkınbaşında çok yiğit, babayiğit, gönlü gani çok dürüst, çalışkan, ilkeli bir Belediye Başkanı var, onu Ankara’ya işte Hüseyin Oprukçu şu kadar destek aldı diye göndermeliyiz ki biz Ankara’dan istediğimizi alıp gelelim” sözleriyle konuşmasına devam etti.

“ALLAH’IN İZNİYLE EREĞLİ SİZE LAYIK OLDUĞUNUZ SEVİYEDE OYUNU VERECEK VE SEÇİM KAZANACAKSINIZ”

Konuşmasının sonunda da: “Allah’ın izniyle ben inşallah 31 Mart’ta bu seçimlerin memleketimiz, ülkemiz için çok hayırlar getireceğine inanıyorum. Bakın Hüseyin Başkanım ne kadar güzel bir yerde bu hizmeti düşündü, Allah ondan razı olsun bu konuda yürekten alkışlıyorum ben Hüseyin Başkanımı. Sayın Başkanım sizin bu vasfınız çok önemli, ilişkileriniz çok önemli, siz eski bir bürokrasisiniz aynı zamanda dışarıdan gelen bir insan değilsiniz, Allah’ın izniyle Ereğli size layık olduğunuz seviyede oyunu verecek ve seçim kazanacaksınız. Bunlar Allah rızası için yapılan hizmetler inşallah sandıkta oylar gönül rızasıyla gelişecek ve siz çok güçlü bir şekilde tekrar iktidara geleceksiniz, yolunuz açık olsun” ifadeleriyle duygularını dile getirdi.

Başkan Oprukçu: “Allah razı olsun Sayın Bakanım çok teşekkür ediyorum, sizlere de başarılar diliyorum. Murat Kurum Bey’i zatıalinizi orada başarmış bir şekilde görmeyi çok arzu ediyoruz. Yani Ereğli bu anlamda da çok şanslı olacak, Allah’ın izniyle birlikte başaracağız. Birlikte hizmet etmenin onurunu şerefini de miras olarak inşallah gelecek kuşaklara bırakacağız. Sizin hakkınızı ödeyemem Allah sizden milyonlarca kez razı olsun, sizi seviyoruz, sayıyoruz başımızın üstünde yeriniz var Bismillah dedik, sizin adınızla başladık inşallah çok daha güzel günlere hep beraber Vilayet Ereğli’ye ulaşacağız. Ereğli dağıyla ovasıyla, doğusuyla batısıyla ayırmadan ayrıştırmadan kucaklaşmanın erdemliliğini bu seçim sürecinde yaşayacak, Allah’ın izniyle” bu ifadelere karşılık verdi.

 

ŞİMDİ ARTIK VİLAYET ZAMANI, VİLAYET OLABİLMEK İÇİN DE MUTLAKA HÜSEYİN OPRUKÇU’NUN ÇOK BÜYÜK OYLA ANKARA’YA GİTMESİ GEREKİYOR ARKADAŞLAR. BAKIN YILLARCA EREĞLİ’YE HİZMET EDEN BİR KARDEŞİNİZ OLARAK SÖYLÜYORUM BUNU, LÜTFEN BENİ DE KIRMAYIN, HÜSEYİN BAŞKANIMIZI DA DESTEKLEYİN YOLUNUZ AÇIK OLSUN, HAYIRLI UĞURLU OLSUN BAŞKANIM.

Daha sonra Ali Talip Özdemir: “Sevgili Bakanım siz onu hep yaptınız, ben görüyorum biliyorum siz çalışkan, dürüst, ilkeli bir Belediye Başkanı oldunuz, Allah sizden razı olsun hem maddi hem manevi hizmetleri bol bol getirdiniz, şimdi artık Vilayet zamanı, Vilayet olabilmek için de mutlaka Hüseyin Oprukçu’nun çok büyük oyla Ankara’ya gitmesi gerekiyor arkadaşlar. Bakın yıllarca Ereğli’ye hizmet eden bir kardeşiniz olarak söylüyorum bunu, lütfen beni de kırmayın, Hüseyin Başkanımızı da destekleyin yolunuz açık olsun, hayırlı uğurlu olsun başkanım. Size bir duayla sözlerimi bitiriyorum, Yunus Emre’nin hocası Tapduk Emre’ye ettiği duadır aynen şöyle diyor Yunus 12. Asırda,  800 yıl önce diyor ki: ‘Rabbim ömrümüze bereket versin, yukarıda gök, aşağıda yer durdukça Allah size sıkıntı vermesin’bu duayla size başarılar diliyorum” ifadeleriyle sözlerini tamamladı.

“SEÇİLECEĞİMİZ KONUSUNDA BİR ENDİŞEMİZ OLMAMAKLA BİRLİKTE AYIRMAYAN, ÖTEKİLEŞTİRMEYEN, İTİP KAKMAYAN, KUCAKLAYAN BİR BELEDİYE BAŞKANI OLARAK KUCAKLAŞAN BİR EREĞLİ’Yİ GÖRMEK İSTİYORUM BUNU ALLAH RIZASI İÇİN HEPİNİZDEN İSTİYORUM”

Başkan Oprukçu: “Yunusça yaşamaya, Yunusça hizmet etmeye hep beraber zatıalinizden aldığımız dersle birlikte devam edeceğiz. Allah’a emanet ediyoruz, sağ olun var olun” diyerek telefon görüşmesini sonlandıran Başkan Oprukçu: “Hizmet bitmeyecek açılışlarımıza başladık işte Çarşamba günü Aydın Selay Bey'in, eski belediye başkanlarımızdan eğitimci, ilahiyatçı Allah gani gani rahmet eylesin bizim ağabeyimizdi, bir dönem Belediye Başkanlığımızı yaptı birçok arkadaşımızın hayatının, geleceğinin teminat altına almasında şehrimize güzel hizmetleriyle çok büyük katkı sağladı, bunu biliyorum Allah ondan razı olsun, rahmetini esirgemesin inşallah mekanı cennet olsun. Onun adını verdik adıyla müsemma yaşadı ve rahmeti Rahman'a kavuştu. Kız öğrenciler, kızlarımız herkese emanet edilemiyor onun adına emanet olarak yaşasınlar, hizmet alsınlar diye oraya adını verdik inşallah onu da Çarşamba günü saat 14’te açalım. Şimdi buranın eski halini biliyorsunuz değil mi, mezbelelikti. Çocuklarımızın her anlamda kirletildiği bir bölge olmaktan da kurtarmanın da şerefi bize nasip oldu inşallah o şerefe halel getirmeden hizmetlerimiz devam edecek. Oğuz Ata’nın ne kadar muhteşem olduğunu soy atamızın adını vermek suretiyle orayı nasıl düzenli, güzel bir hale getirdiğimi hepiniz biliyorsunuz. Bu dönemde de dedem Korkut’un adını verdiğimiz bu bölgede Allah’ın izniyle muhteşem, Oğuz Ata’dan da güzel bir yer olacak. Ereğli’ye pırıl pırıl, tertemiz hizmetlerimizi burada vermeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

“SAYIN BAKANIMIZIN DA İFADE ETTİĞİ GİBİ EREĞLİ İÇİN, EREĞLİ’NİN GELECEĞİ İÇİN, TÜRKİYE’MİZE EREĞLİ’DEN SES VERMEK İÇİN DOLU DOLU BİR OY İSTİYORUZ”

Hepinizden Allah razı olsun biraz önce işaret ettiğim gibi benim için değil, Sayın Bakanımızın da ifade ettiği gibi Ereğli için, Ereğli’nin geleceği için, Türkiye’mize Ereğli’den ses vermek için dolu dolu bir oy istiyoruz. Seçileceğimiz konusunda bir endişemiz olmamakla birlikte ayırmayan, ötekileştirmeyen, itip kakmayan, kucaklayan bir Belediye Başkanı olarak kucaklaşan bir Ereğli’yi görmek istiyorum bunu Allah rızası için hepinizden istiyorum. Allah’a emanet ediyorum, hayırlı uğurlu olsun” ifadeleriyle konuşmalarına son verdi.

Program açılış töreni ve Aş Ocağı’nın gezilmesinden sonra ikramlarla sona erdi.

1-040.jpegwhatsapp-image-2024-02-08-at-15-51-39-1.jpegwhatsapp-image-2024-02-08-at-15-51-40-1.jpegwhatsapp-image-2024-02-08-at-15-51-39-2.jpegwhatsapp-image-2024-02-08-at-15-51-39.jpegwhatsapp-image-2024-02-08-at-15-51-40-2.jpegwhatsapp-image-2024-02-08-at-15-51-40-3.jpegwhatsapp-image-2024-02-08-at-15-51-41-1.jpegwhatsapp-image-2024-02-08-at-15-51-41-2.jpegwhatsapp-image-2024-02-08-at-15-51-41.jpeg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.